SMRT ZA SAMOPOUZDANJE! Ako ste ikada za svog partnera pomislile OVO, odmah ga ostavite

Seksolog Nadia Bokodi smatra da većina žena često nalazi opravdanja za ponašanje svojih supruga, tako umanjujući svoje samopoštovanje.

Raskid
pixabay.com

Poznajem pojedine poslovno uspešne žene koje su intelektualno nesposobne u svojim emotivnim odnosima“, priča Nadia za australijski „News“ i dodaje:

One obično kažu: ‘Znam da može da bude dobar čovek kad to želi. Ima toliko potencijala’. E baš ta reč – potencijal. Ona je toksična za žensko mentalno, emotivno i fizičko blagostanje od bilo kog drugog termina u vezi“, objasnila je.

Nije tako mislio. Znam da poseduje potencijal da bude bolji‘, kažemo sebi, kao da je potencijal uslov za zdravu vezu.

Dr Naida savetuje da čim uvidite da morate da ubeđujete partnera da se prema vama tretira sa poštovanjem – ostavite ga.

U realnosti, veze pune poštovanja ne zahtevaju to da jedna strana mora da dokaže drugoj da je bitna. Ako morate partneru da „popujete“ da vam pomogne u kućnim poslovima – ne poštuje vas. Ako imate osećaj da je seks usluga koju mu pružate – ne poštuje vas. Ako podsmeva vaša interesovanja i strasti – pogodili ste – ne poštuje vas.

Nadia napominje da se ovo može desiti i muškarcima.

Ovo ne iskuljučuje činjenicu da se ista situacija može desiti i muškarcu. Međutim, bila bi ludost ignorisati realnost da živimo u društvu koje hrabri muškarce da svoje potrebe stavljaju na prvo mesto”, završava Nadia, piše telegraf.rs.loading...