SNIMA SE NASTAVAK “KORENA”: Gledaćemo i “Vreme smrti” i “Vreme zla”, ali NE NA RTS-u!

Kompanija United Media saopštila je da je potpisala ugovor za ekranizaciju književnih dela Dobrice Ćosića "Vreme smrti" i "Vreme zla", a nove serije biće emitovane na televiziji Nova S.

Printscreen

U planu je snimanje dva nastavka serijala koji je započet ekranizacijom romana “Koreni” u originalnoj produkciji kompanije United Media.

Po književnom delu “Vreme smrti” biće snimljeno 30 epizoda serije, dok će 15 epizoda biti bazirano na delu “Vreme zla”. Kreator i izvršni producent serija će, kao i u prvom ostvarenju “Koreni”, biti produkcijska kuća “Eye to Eye” Gorana Šušljika.

“Televizijski projekti ‘Vreme zla’ i ‘Vreme smrti’ nastaće po antologijskim romanima Dobrice Ćosića i verujem da će obeležiti televizijsko stvaralaštvo i produkciju u narednim godinama i ostati kao trajna umetnička i produkcijska baština pokolenjima”, rekao je Šušljik.

Dobrica Ćosić je jedan od najistaknutijih srpskih književnih stvaralaca XiX i XX veka, a njegova dela su ostavila trag, ne samo u srpskoj, već i u evropskoj književnosti.