Snimak koji je raznežio internet: Šta radi DEKA NA DIZALICI usred karantina? (VIDEO)

Ni pandemija ni bilo koje mere predostrožnosti nisu sprečile 88-godišnjeg Nika Avtgesa iz američkog grada Votertauna da poseti svoju 61-godišnju suprugu u staračkom domu.

Printscreen Facebook

Iako je starački dom odavno zabranio posete zbog pandemije korona virusa, Nik to nije mogao da podnese, pa je suprugu posećivao svakog dana. A njihov sin Kris je našao i adekvatan način kako da se to bezbedno izvede.

Na Fejsbuku je pitao da li neko ima kamion sa dizalicom, i ubrzo mu se javio prijatelj iz srednje škole. Kada su dobili odobrenje od staračkog doma, krenuli su u akciju!

Nik se svakoga dana penjao na dizalicu, i tako „vazdušnim putem” prilazio prozoru trećeg sprata doma gde je bila smeštena njegova supruga.

“Ovo je, prijatelji moji, ono što treba da nas inspiriše – 61 godina ljubavi, vere, ohrabrenja i posvećenosti. Moji su roditelji uzor celoj našoj porodici i nadam se da će inspirisati i druge”, napisao je Kris na svom Fejsbuk profilu.

Razgovarali bi po 20-ak minuta svakodnevno, a pre nego što su ga spuštali dizalicom, Nik bi na prozor često postavio natpis „Volim te, dušo“, piše novi.ba.