SNIMAK OTKRIO SMRTNU OPASNOST: Surferi uživali na pučini u blizini predatora (VIDEO)

Velika bela ajkula vrebala je surfere u blizini obala Južne Afrike, a da oni to nisu ni primetili. Bliski susret sa opasnim predatorom surferi su uočili tek kod kuće, kada su videli jezivi snimak sa drona.

Daske za surfovanje
Pixabay.com

Snimak je objavila služba za spasavanje na moru Južne Afrike, objašnjavajući da im stiže veliki broj prijava da su uočene velike bele ajkule u blizini obala ove države.

Oni su upozorili surfere na opasnost koja preti od velikih belih ajkula.

– Ponašanje ajkule kakvo se vidi na ovom snimku, pokazuje da je ona bila svesna surfera i da je plivala oko njih kako bi ih istražila. Važno je da ljudi znaju kako su velike bele ajkule predatori, i iako su njihovi napadi retki, susret sa njima je veliki rizik – saopšteno je iz službe za spasavanje, prenosi Sputnik.

Oni su savetovali kupače da ne plivaju noću ili ukoliko krvare iz neke rane, te da ne prelaze označenu graničnu zonu niti da ulaze u vodu ako primete prisustvo kitova. Takođe, upozorili su surfere ili ljude koji su u čamcima da uvek budu u većim grupama i na bliskom odstojanju, kako bi smanjili rizik od napada ajkule.loading...