SNOVE PRETVORITE U REALNOST: Otkrivamo vam kako da ZAMISLITE ŽELJU u novogodišnjoj noći, a da se ISPUNI!

Predstavljamo vam deset načina koji će vam pomoći da snove pretvorite u realnost i ponovo verujete u čuda.

pixabay.com

Metod 1: Ruski

Najpopularniji način da se zamisli želja u novogodišnjoj noći u Rusiji je da se napiše želja na papiru, papir se spali, ubaci u šampanjac i pije. Međutim, ne znaju svi da ovaj ritual ima svoja stroga pravila. Na primer, neophodno je da se želja napiše grafitnom olovkom i papir uredno sklopi – četiri puta. Papir mora da se zapali se upaljačem ili sa plamenom sveće sa novogodišnjog stola. Nakon toga – ubaci se papirić u čašu šampanjca, a kada sat otkuca tačno 12, popije se celo piće u jednom gutljaju.

Metod 2: Španski

Klasični španski žanr – 12 zrna grožđa (znak obilja i bogatstva) jede se jedno po jedno, sa svakim novim satom koji prolazi. Neobično je to što možete zamisliti 12 želja, sa svakim novim zrnom izgovarate sebi novu želju. I budite oprezni da se ne zagrcnete grožđem u žurbi!

Metod 3: Želja u šeširu

Dan pre nove godine, napravite improvizovani šešir. Na primer, budite kreativni i sa ljubavlju možete čak da napravite improvizovanu kapu od papira. U šešir ubacite pairiće sa svojim željama, a kada sat otkuca ponoć šapućite svoje snove. Zanimljivo je to da se kapa cele godine ne može baciti, ili dok se želja ne ispuni.

Metod 4: Spavanje

Nakon novogodišnje noći, kada je glavna želja zamišljena u ponoć, na malom papiru napišite 12 drugih snova – drugačijeg “kalibra”: od prolaznih hirova do najintimnijih želja. Trinaesti papirić ostavite prazan. Presavijte papire na pola i stavite ih ispod jastuka. Ujutru, bez gledanja, izvucite jedan od njih. Ako je rezultat prazan papirić, ne očajavajte, to znači da sudbina priprema iznenađenje za vas.

Metod 5: Prijateljski

Ovo je odličan metod za one koji su se sastali za praznike sa prijateljima ili u krugu velike porodice. Dok sat otkuca dvanaest, morate da skočite visoko koliko najviše možete i zamislite najdražu želju. Unapred smislite tačnu formulaciju želje da imate vremena da kažete sebi “u vazduhu”. Uzgred, ovaj metod odgovara legendi iz drevne Nemačke, prema kojoj u Novu godinu treba ući “skokom”.

Metod 6: Novac

Dovoljno je da u novogodišnjoj noći stavite novac u džepove (devojke mogu da koriste dekolte za tu namenu) – ovo će otvoriti tokove gotovine za godinu ispred vas.

Metod 7: Majmun

Najlakši i najjednostavniji način da se zadovolji maskota godine – Vatreni majmun. Pre nego da sat otkuca 12, uzmite narandžu, poslužite sve prisutne i jedite je dok zamišljate želju.

Metod 8: Sveće

Staviti na svečani sto sveće raznih boja: crvenu (simbolizuje ljubav), zelenu (bogatstvo), plavu (uspeh na svim poljima), belu (zdravlje). Kada sat počne da otkucava, držite sveće dok pravite 12 krugova. Na kraju – ugasite sveću i kažite u sebi želju, uzimajući gutljaj šampanjca.

Metod 9: Nar

Ako verujete Grcima, za prosperitet i blagostanje u Novoj godini stavite na sto zreli i sočni nar. Što više bobice prospete iz nara – srećniji ćete biti u narednoj godini. Jedite zrnca nara i razmišljate o svojim željama.

Metod 10: Cvet

Po ugledu na stanovnike severne Indije zakitite se belim, ružičastim, crvenim i ljubičastim cvetovima. U ovom trenutku, razmišljajte o vašim snovima i željama. Kada sat otkuca tačno 12 otkinite tri latice sa bilo kojeg cveta, bacite ih u čašu šampanjca i popijte piće u jednom gutljaju.