Sočno savršenstvo sa hrskavom koricom: Otkrivamo vam RECEPT za puding IZ RERNE!

Ovaj recept je idealan kada vam se jede nešto slatko, a u žurbi ste s vremenom

pixabay.com

Za razliku od klasičnih pudinga, ovaj se peče u rerni što mu daje posebnu teksturu, koricu na vrhu, a ispod površine svilenkast sloj pudinga.

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 2 kašike brašna
  • 2 kašike maslaca
  • 0.75 šolje šećera
  • korica limuna
  • 1 limunov sok
  • korica pomorandže
  • 0.80 šolje mleka

Priprema:

  • Penasto umutite maslac i šećer.
  • Dodajte žumance, brašno, narendanu limunovu i pomorandžinu koru, limunov sok i mleko uz neprestano mešanje.
  • Na kraju lagano umešajte čvrsti sneg od belanaca.
  • Izvadite smesu u manje keramičke posude.
  • Stavite ih u lim za pečenje s vrelom vodom i pecite na pari u lagano zagrejanoj rerni na 150 Celzijusa oko 15 minuta.