ŠOKANTAN DOKUMENTARAC o “kralju popa”: “DŽEKSON nas je ZLOSTAVLJAO sve dok nismo postali PRESTARI za njega”

Porodica Majkla Džeksona ocenila je danas kao "javni linč" reakcije koje su usledile posle prikazivanja dokumentarnog filma "Leaving Neverland", jer su u javnosti ponovo pokrenute optužbe o seksualnom zlostavljanju umetnika.

Majkl Džekson
Wikipedia

Džeksonova porodica je početkom januara ocenila “skandaloznim i jadnim” film Dena Rida, nazvan po imenu Džeksonovog ranča u Kaliforniji “Neverland”.

Ostvarenje je prikazano u petak na festivalu američkog nezavisnog filma Sandens u gradu Park Siti u Juti.

Film predstavlja priču o dvojici mladića koji su, kako navode, kad su imali sedam i deset godina, bili na meti seksualnog zlostavljanja čuvenog Majkla Džeksona.

Na internetu su se posle projekcije filma pojavili komentari u kojima su neki naveli da više ne veruju u nevinost “kralja popa”.

“Ne možemo da ćutimo pred ovim javnim linčom, gde lešinari na Tviteru i drugim društvenim mrežama kritikuju Majkla, a nisu ga znali”, navela je porodica umetnika koji je 2009. preminuo od prekomerne doze lekova.

Dokumentarni film od oko četiri sata, biće na proleće emitovan na televiziji HBO. U filmu Vejd Robson i Džejms Sejfšak navode detalje kako ih Džekson zlostavljao. I jedan i drugi su trpeli zlostavljanje od sedme do 14. godine života, kada su postali “prestari” za Džeksona.

Džekson je u nekoliko navrata optužen za seksualno zlostavljanje dece. Pre suđenja 2005, jedno dete od 13 godina je podnelo tužbu protiv njega 1993. godine. Slučaj je tada završen vansudskim dogovorom od oko 15 miliona dolara.

Reditelj Den Rid poznat je i po dokumentarnom filmu koji je snimio posle napada na francuski satirični nedeljni Šarli ebdo.

Festival Sandens, čiji je osnivač Robert Redord, ove godine traje do 3. februara. Predviđeno je prikazivanje više od 100 dugometražnih i dokumentarnih filmova.