Šokantne transformacije do neprepoznatljivosti: Gojili su se i po 30 kilograma zbog uloge

Zvezde su spremne da urade sve zarad uloge, pogledajte najupečatljivije transformacije.

Tom Henks

Za potrebe uloge čoveka koji boluje od AIDS-a u filmu Philadelphia smršao je 14 kilograma, a istu kilažu morao je da dobije kad je igrao bejzbol zvezdu u filmu „Njihova liga” iz 1994. godine. Za film „Brodolom života” (2000.) navodno je dobio pa izgubio 27 kilograma, piše „24sata.hr”.

Kris Pret

Zadnjih nekoliko godina ovaj glumac čas mršavi i čas se goji. Kako bi odglumio igrača bejzbola Skota Hateberga u filmu „Igra pobednika” iz 2011. godine smršao je 14 kilograma. Iste godine, ugojio se 23 kilograma. Tada je imao 125 kilograma, a sve zbog uloge u filmu Ten Years. Za ulogu u filmu Zero Dark Thirty poradio je na mišićima, dok je za ulogu advokata u filmu ‘Starbuck’ dobio je 28 kilograma. Mišiće pokazuje u filmu Guardians of the Galaxy.

Rene Zelveger

Za glavnu ulogu u filmu „Dnevnik Bridžit Džons” iz 2001. godine ugojila se deset kilograma. Dve godine kasnije morala je da smrša za ulogu Roksi Hart u filmu „Čikago”.

Kristijan Bejl

Smršao je 28 kilograma za film „Nestajanje” iz 2004. godine i tako je spao na 54 kilograma. Izgladnjivao se tako što je pio samo kafu i jeo jednu jabuku dnevno. Izgledao je anoreksično. Za film „Američke varalice” iz 2013. s 83 kilograma došao je na 103.

Robert De Niro

Za ulogu u filmu „Taksista” smršao je 16 kilograma. Nekoliko godina kasnije, reditelj Martin Skorseze dao mu je ulogu u filmu „Razjareni bik”(1980.). U četiri meseca glumac je dobio 28 kilograma. Putovao je Italijom i Francuskom i uživao u njihovim specijalitetima od testenina. Sa 66 kilograma došao je na 97.

Met Dejmon

U samo sto dana navodno je izgubio 19 kilograma za ulogu vojnika ovisnog o opijatima u filmu „Hrabrost ratnika” iz 1996. godine. Mršavljenje i stres prouzrokovali su mu niz zdravstvenih problema zbog kojih je godinu dana nakon snimanja morao da pije lekove. Za film „Doušnik” (2009.) dobio je 13 kilograma, a ugojio se uz pomoć brze hrane. Na mišićima je poradio za ulogu u filmu Elysium.