ŠOKANTNO OTKRIĆE: Prvobitna verzija scenarija ovog filma, imala je ne tako romantičan kraj!

zgodna zena
print screen/you tube

Završetak popularnog filma je u originalnoj verziji bio poprilično sumoran.

 

“Zgodna žena” je film koji je devedesetih godina prošlog veka privukao  milione gledalaca širom sveta.  Jedno od najomiljenijih filmskih ostvarenja je u radnoj verziji imalo drugačiji završetak.

Kraj filma nam donosi romantičnu scenu u kojoj se Edvard vraća Vivijen, sa namerom da joj izjavi ljubav i izvuče iz kandži elitne prostitucije.

Prema rečima televizijskog komentatora Meta Lauera, epilog je prema izvornoj verziji scenarija, trebao biti drugačiji:

– Na kraju radne verzije teksta, Ričard Gir izlazi iz limuzine, i baca pred Džuliju Roberts novac, kao nadoknadu za vreme provedeno sa njim, navodi Lauer.

Autor scenarija Džonatan Loton kaže da je radni naslov filma bio “3000”, kao aluzija na tarifu koju je Vivijan naplaćivala u zamenu za seksualne usluge. Loton kaže da je želeo dramatičan i ozbiljan kraj, jer je u osnovi težio da skrene pažnju na ozbiljan problem.

Srećom po milione fanova, jedan od ljudi koji su najviše “škrabali” u scenariju bio je direktor filma Geri Maršal. 

– U mojoj viziji, Džulija je Zlatokosa, Ričard princ koji umesto na belom konju dolazi u beloj limuzini. Hektor je njihov anđeo-čuvar. Ova verzija nije naišla na odobravanje kolega, ali sam uspeo da je iznesem do kraja. I hvala bogu da je tako, kaže Maršala, a prenosi britanski Metro.