Spektakl u Kragujevcu: Stefanovski i Džiboni na zajedničkoj svirci (VIDEO)

Legendarni makedonski gitarista Vlatko Stefanovski kaže da će na muzičkom festivalu Arsenal odsvirati nešto zajedno sa hrvatskim kantautorom Džibonijem.

Slavni muzičari nastupaju u subotu, 27. juna na festivalu u Kragujevcu, a gitarista najavljuje zajedničku svirku sa kolegom.

– Sigurno ću skočiti na stejdž i za vreme Džibonijevog nastupa. Biće veselo! – izjavio je Stefanovski.

Na Main Stage-u četvrtog Arsenal festa, Stefanovski će nastupiti od 22 do 23.15, a posle njega sledi Džiboni, koji će publiku zabavljai od  23.40 do 1.40.

Nekadašnji frontmen “Leba i soli” Stefanovski je nedavno objavio novi CD album “Seir”, sa koga su aktuelni singlovi “Superheroi” i “Deca na sunceto”, a za svoj prvi nastup na Arsenalu najavljuje mešavinu “novog materijala i naravno starih hitova”.

– Pevaću i nove pesme, jer uživam u tome, a pošto dolazim sa trijom, prašićemo glasno! Imam dugu istoriju dolazaka u Kragujevac, od hale Jezero, do Doma omladine, a čak je i jednom bila neka letnja diskoteka u pitanju, tako da se nadam da će super biti i sada na Arsenalu, da ćemo se svi dobro provesti – rekao je Stefanovski.

Svaki dolazak u Kragujevac za Stefanovskog ima i dodatno emotivno značenje – njegova majka Nada Ostojić je svojevremeno gumila u teatru “Joakim Vujić”.

– Imam dugu priču sa Kragujevcom, koja potiče od mladosti moje majke koja je glumila u teatru “Joakim Vujić”, još kao devojčica od 15, 16 godina, a ostala je tamo desetak godina u onoj finoj generaciji glumaca gde su bili Dragutin Felba, Ljuba Tadić itd. Svaki put kad dođem u Kragujevac da sviram obiđem pozorište da osetim duhove mladosti moje majke – rekao je Stefanovski.