Spojite divlje i romantiku u vašoj kosi: Moderne frizure za leto (VIDEO)

Nestrpljivo očekujete more, plažu, sunce, preplanuli ten, koktele, klubove i slatke momke, ali vas već nervira što morate da sa sobom ponesete fen, figaro i presu za uređivanje kose? Predlažemo vam da zaboravte na pomoćna sredstva za ulepšavanje i predstavljamo nekoliko praktičnih frizura za more.

Poznato je da je kosa leti krta, osetljiva, lomljiva i teško se raščešljava, zato izbegavejte sve grejne aparate koje će vlasi uništiti u potpunosti. Takođe, zbog toplote od fena, prese ili figara ne podnosite da dugo tretirate vašu kosu i nikada nemate dovoljno vremena za to. Zato sve što vam je potrebno jeste da u svom neseseru imate blagi šampon, hidratantno pakovanje, sprej od UV zračenja i hlora, kao i silikonske kapi koje će vam obložiti dlaku i sačuvati je od štetnih spoljnih uticaja.

 

 

Tokom dana na plaži pored nanošenja spreja za zaštitu od sunca, zaštitite kosu nekim lepim šeširem ili maramom. Tanke ešarpe i marame koje nam uglavnom krase vrat, sada mogu biti korisne kao zaštita i ukrasni detalj na našoj glavi.

 

Dok smo na plaži kosu uglavnom vežemo u rep ili neku punđu kako bi nam se leđa potpuno osunčala. Ovog leta su u modi cvetni dezeni, zato možete da vašu kosu tokom sunčanja ukrasite šnalom ili gumicom za kosu koja ima cvet. Obratite pažnju prilikom vezivanja da kosu ne vežete suviše snažno, je bi došlo do većeg lomljenja dlake. I ove sezone su pletenice u modi, zato ukoliko imate vične prste upletite kiku i blistajte na plaži.

Kada noć padne i počne muzika iz obližnjih klubova, mami vas da se što pre istuširate, našminkate i zavodite talasastom frizurom. Talase i lokne možete napraviti i bez upotrebe figara ili četke za kosu, jer uz malo sredstava za učvršćivanje sve je moguće. Zato kada opetrete kosu prirodno je osušite ili je uvijte u punđu, koja će prelomiti vlasi i učiniti je bujnijom i valovitom.

Preporučljivo je da posle kupanja i ronjenja u moru operete kosu običnom vodom i blagim šamponom, jer dlaka od soli najviše strada. Međutim, dobili ste primamljiv poziv za večeru od zgodnog dečka i nemate vremena da operete kosu? Bez brige, samo napravite romantičnu punđu. Uz nekoliko poteza svaka dlaka će biti na svom mestu, a vi ćete blistati.

Uživajte na letovanju uz lepe i atraktivne frizure bez mnogo muke.

Srećan put!loading...