SPREMATE POKLON ZA NEKOG DEČAKA? Evo kako da izaberete nešto što će mu se zapravo svideti

Neko bi rekao kako je njima lako udovoljiti. Poneki autić ili lopta sasvim su dovoljni za jednog dečaka. A da li je zaista tako?

Dečak za radnim stolom
Pixabay.com

Današnji mališani prate brojne akcione i crtane junake te se od malena odlučuju za brendove koji im se nameću u detinjstvu. Šta odabrati, a da opet igranje ima iole smisla često je nedoumica svih onih koji planiraju poklon igračke za dečake. Možda možemo pomoći.

Igračke za dečake bebironce su pre svega edukativne

Ako je mališan kome birate poklon beba obavezno se rukovodite starosnom preporukom koja stoji na igračkama. Sve one uče dete nekim veštinama, od vežbanja motorike, preko učenja pesmica, prepoznavanje oblika.

Igračke za bebe najčešće proizvode neki zvuk i poprilično su šarene. Bebi je svaka od njih zanimljiva i edukativna jer svakodnevno usvaja neka nova znanja. Razlike između dečaka i devojčica prilikom odabira igračaka u tom uzrastu gotovo da i ne postoje.

Predškolarci uživaju u akcionim figurama i autićima

Dečaci kreću da se igraju autićima i pre nego napune godinu dana. To su obično igračke na potez, obložene mekanom tkaninom i sa plastičnim delovima. Vremenom počinju da uče marke automobila pa u skladu sa svojim interesovanjima i biraju modele. Kako rastu pažnju im privlače automobili na daljinski, ali i garaže i staze za automobile.

Autići nisu jedina vozila koja interesuju dečake, jer često su im izbor i građevinske mašine poput bagera, krana, mešalica, kao i vozovi.

Koje igračke za dečake vole školarci?

Oni nižih razreda se u interesovanjima ne razlikuju mnogo od predškolaraca. I dalje bi sve svoje slobodno vreme proveli u igri. Društvene igre su im takođe zanimljive, ali dok im stariji prave društvo.

Puške, lukovi i strele, sve ono što poziva na akciju je često pravi izbor igračaka za dečake nižih razreda.

Za njihove starije drugare, puzzle slagalice su retko izbor broj jedan, ali ako se sklapa neka 3D figura i te kako će uživati. I dečaci vole da budu kreativni, a uz to su često i maštoviti, pa su različiti transformersi ono što će im ispuniti vreme namenjeno igri. Iako vam se nekada učini da su odavno neku igračku prerasli, dozvolite im da se igraju, jer su u tom uzrastu duže u detinjastoj fazi od devojčica.

Društvene igre su zagarantovano dobar izbor

Društvene igre vole svi, i mali i stari. Njihova mana je što insistiraju na društvu pa je potrebno da minimum dva igrača budu u igri. To je i prednost kada dete ne mora samostalno da se zabavlja.

Uvek ih treba imati u kući, bez obzira na uzrast dece i ostalih ukućana. Potapanje brodova, Monopol, Čoveče, ne ljuti se, Stratego i slične igre upotpuniće vreme planirano za porodična okupljanja. Dok su još sasvim mali, dečaci treba da se upoznaju sa ovim klasičnim igračkama koje nikada ne zastarevaju i za koje su potrebne veštine i umeće, koji se praksom stiču.

Kada su u pitanju igračke za dečake, koja god interesovanja ima dečak kome kupujete igračku, posavetujte se i sa ljudima iz svog okruženja. Ono što je trenutno aktuelno ne mora da bude i pravo rešenje za dete koje vi darujete.