Ispostavlja se da nije tako jednostavno putovati!

 

Putovanje iziskuje dobro planiranje, a pogotovo ako treba da letite avionom. Izbegnite ove greške pre nego što krenete na put.

1. Nošenje sokova i gelova za tuširanje u ručnom prtljagu

Ako ne planirate da čekirate torbu, nemojte da zaboravite da u ručnom prtljagu ne smete da nosite nikakve tečnosti, gelove ili sprejeve veće od 100 mililitara. Ili ih prebacite u kofer ili kupite minijaturne bočice za održavanje higijene i hidriranje organizma pa ih stavite u plastičnu vrećicu sa zatvaračem. U suprotnom ćete ostati bez svojih stvari.

2. Niste proverili pasoš

Imate pasoš kojem važnost ističe za manje od šest meseci? Ovo bi mogao da bude problem ako planirate da putujete u Tursku, Gvajanu ili Vijetnam. Štaviše, neće vas pustiti na let ako se nađete u ovoj situaciji. Proverite u koje sve zemlje ne smete s pasošem čiji rok uskoro ističe pre nego što se uputite ka aerodromu. Žurno produživanje pasoša je skup sport.

3. Niste sebi ostavili dovoljno vremena za ukrcavanje

Nekad možete uštedeti novac ako na željenu destinaciju dođete s nekoliko presedanja. No imajte na umu da biste trebalo da ostavite dosta vremena za ukrcavanje, a pogotovo ako slećete na međunarodni aerodrom. Na velikim aerodromima čovek se lako izgubi, zbog čega biste mogli da zakasnite na svoj sledeći let.