SPREMITE SE ZA NOVOG “KUMA”! Džon Travolta donosi priču o stvarnom MAFIJAŠKOM BOSU i obećava spektakl (VIDEO)

Krimi-drama „Život i smrt Džona Gotija“, bazirana na knjizi „U senci mog oca“ autora Džona Gotija Džuniora, donosi priču o jednom od najpoznaitijih mafijaša u istoriji, koga tumači Džon Travolta.

Promo

U pitanju je biografska priča o italijansko-američkom lideru kriminalne porodice Gambino iz druge polovine prošlog veka. Priču pripoveda Gotijev sin Džon Džunior, a radnja prati njegov život od detinjstva u siromaštvu do uspeha u podzemlju Njujorka.

Wikipedia

Džon Goti bio je američki mafijaš italijanskog porekla. Bio je “Kum” mafijaške poriduce Gambino, jedne od pet velikih porodica koje su delovale na području Njujorka. “Kum” je postao 1985. godine nakon ubojstva dotadašnjeg kuma Paula Kastelana. Budući da je bio na čelu tada najmoćnije mafijaške porodice od medija je dobio titulu “Capo di tutti capi”.

Američki mediji su ga nazivali “uredni don” zbog nošenja skupocenih odela u javnosti i “don od teflona”, jer je uspešno izbgegavao osudu pred sudom pa se optužbe “nisu lepile” na njega.

Osuđen je 1992. na doživotni zatvor bez mogućnosti pomilovanja zbog trinaest ubistava, reketa, iznuda, neplaćanja poreza i ilegalnog kockanja. Uživao je u medijskoj pažnji te je postao najpoznatiji mafijaš svog vremena.

Kevin Konoli potpisuje režiju ovog filma, dok su scenario napisali Lem Dobs i Lio Rosi. Pored Travolte, u filmu glumi i njegova supruga Keli Preston, a pojavljuju se još i Spenser Lofranko, Pruit Tejlor Vins, Stejsi Kič i mnogi drugi.

– Radeći blisko sa porodicom Goti, želeo sam da prikažem Džona Gotija što realnije moguće – kao dobrog, lošeg i opasnog. Mislim da film ne ulepšava nijedan aspekt Gotija kao kriminalca. Ali, u isto vreme, nadam se da sam pokazao i koliko je voleo svoju porodicu, kako je bio lojalan svojim ljudima i da je bio heroj među radničkom klasom koju je njegova organizacija štitila. Sada bolje razumem izreku “Čast među lopovima” – objašnjava reditelj Kevin Konoli.

Dobitnik nagrade Gremi, muzičar Pitbull, radio je muzku za film “Život i smrt Džona Gotija”. Osim što je debitovao kao filmski kompozitor, višestruko nagrađeni tekstopisac, muzički producent i pevač, takođe je napisao i izveo originalnu pesmu za odjavnu špicu filma.

Film “Život i smrt Džona Gotija“ stiže u bioskope širom Srbije 30. avgusta.