SREĆNI PRINC: Priča o tamnoj strani genija koji je ŽIVEO I UMRO ZBOG LJUBAVI (VIDEO)

Ova zanimljiva i istovremeno potresna priča o životu irskog pesnika Oskara Vajlda, u četvrtak stiže u domaće bioskope.

Promo

U jeftinoj pariskoj hoteskoj sobi Oskar Vajld leži na svojoj samrti razmišljajući o događajima iz prošlosti koji ga transportuju kroz vreme na različita mesta.

Da li je on nekada bio najpoznatiji čovek u Londonu? Kako to da ga sad obacuje isto ono društvo koje ga je nekada volelo? Da li on još uvek trči u smeru propasti čak i u poslednjem poglavlju svog života?

Od Diepa, preko Napulja pa sve do Pariza sloboda je neodoljiva i Oskar, skitnica bez dinara, tuda se šunja izbegavajući stare poznanike, ali uživajući simpatije grupe odmetnika kojima priča svoje stare doživljaje – njegova duhovnost nikada nije nestala.

“Srećni princ” je priča o tamnoj strani genija koji je živeo i umro zbog ljubavi u poslednjim danima devetnaestog veka.

– Moja fasciniranost Oskarom Vajldom je počela kada sam imao šest godina i kada mi je majka čitala “Srećnog princa” pred spavanje. Vrlo dobro se sećam. Uživao sam u samoj priči, a kraj mi je bio nepodnošljiv. Kako sam odrastao u vojničkoj porodici, uz veliku strogoću, to je bio prvi put da sam čuo za ljubav i patnju, i visoku cenu koju za nju treba platiti. “Srećni princ” je bio prekretnica – priča Rupert Everet, režiser i scenarista ovog ostvarenja.

Ova zanimljiva i istovremeno potresna priča o životu Oskara Vajlda, u četvrtak stiže u domaće bioskope.