SREĆOM JE NOSIO OKLOP: Poznati glumac otkrio da je na snimanju “Nemanjića” ZAMALO POGINUO

nemanjići
Print screen/Instagram/nemanjicirts

Igor Pervić otkriva da je obučen kao vizantijski car pao sa konja i samo zahvaljujući teškom oklopu nije zadobio fatalne povrede.

 

Igor Pervić otkriva da je pao sa konja dok je snimao seriju “Nemanjići – rađanje kraljevine”, kao i da je samo zahvaljujući kostimu izvukao živu glavu. Poznati glumac je u tom trenutku na sebi imao teški oklop vizantijskog cara, koji mu je ublažio pad, pa je prošao samo sa lakšim povredama.

Igor je kao Isak Drugi Anđeo snimao scenu juriša, a njegov konj se iznenada istrgnuo i krenuo da juri za ostalim grlima.

– Nije bio ni najmanje prijatan pad! Po scenariju je trebalo da ja ostanem sa svojim konjem iza vojske. Međutim, kada su ostala grla krenula u trk, i moja životinja je, pa sam se srušio na zemlju – priča Igor za Informer i nastavlja:

– Sva sreća da sam imao na sebi oklop, koji je ublažio moj pad, pa nisam prošao sa ozbiljnijim povredama, već sam se samo ugruvao. Olakšavajuća okolnost bila je i to što vozim motor, pa znam kako treba da padnem, tako da sam već posle petnaestak minuta bio spreman za akciju.

Glumac ističe da je najveći deo svojih scena u “Nemanjićima” snimao leti, pa je obučen u teški oklop morao da snima kada je temperatura dostizala i 40 stepeni.

– Snimali smo pod punom opremom na onoj vrućini. Ako je napolju bilo 40, kostimima, štitovima i oklopima smo sebi podigli temperaturu bar za još deset stepeni. Bilo je baš naporno, ali sa druge strane, ceo producentski tim RTS-a je toliko dobro bio organizovan i sve nam je bilo na raspolaganju da zaista ne bih mogao nikakvu zamerku da imam – iskren je Pervić.

On se za Informer osvrnuo i na zamerke gledalaca koje se tiču savremenog govora koji se koristi u seriji.

– Ja igram vizantijskog cara, i zamislite kako bi izgledalo da sam govorio tim jezikom. Moralo bi sve da se titluje. Ako je to glavna zamerka ljudi, onda smo odradili odličan posao. Isto tako i u “Hrabrom srcu” i “Igri prestola” mogu da se čuju neki izrazi koji nisu postojali u vreme kad se dešava radnja. A vidite kakav uspeh su postigla ta ostvarenja – zaključuje Pervić.

Igor naglašava da ne voli da gleda filmove i serije u kojima je igrao, ali dodaje da su “Nemanjići” nešto sasvim drugo, te da ne propušta nijednu epizodu.

– Gledam sve epizode, i one u kojima se pojavljujem, i one u kojima me nema. Posebna energija je vladala tokom snimanja, svi su bili prepuni entuzijazma… Sve je imalo neku posebnu draž, tako da ne mogu da dozvolim da propustim nijedno emitovanje.