SREDITE KUPATILO ZA KRATKO VREME: Ne mora da bude ni skupo ni dugotrajno, samo poslušajte SAVETE MAJSTORA

Ako na spratu kuće imate kupatilo sa čijem se sređivanjem tek započelo, sigurno da imate nedoumice oko toga da li da nastavite sa njegovim opremanjem ili da ovaj posao ostavite za neki budući period.

Kupatilo
Pixabay.com

Treba da znate da ukoliko angažujete dobre majstore koji će ispoštovati sve zakazane rokove i pomoći vam oko nabavke kompletnog kupatilskog nameštaja, veoma brzo ćete srediti ovaj deo prostora u svom domu.

Pre nego što započnete sa restauracijom, najpre napravite okviran plan koji se tiče svih potencijalnih radova kao i plan za kupovinu neophodnih kupatilskih elemenata i sanitarija. Gledajte da vam majstor radi u kontinuitetu tj. svakodnevno kako biste za par dana kupatilo već mogli da stavite u upotrebu.

Ogledala za kupatila – neizostavan deo svakog kupatila

Kada završite sa svim grubim radovima koji podrazumevaju postavljanje podnih i zidnih pločica, možete se prepustiti posećivanju prodavnica koje se bave prodajom kupatilske opreme poput ogledala za kupatila.

Naime, ovde se radi o raznim kupatilskim komodama i policama koje se kače iznad umivaonika koje u svom sastavu pored dela za odlaganje kozmetike imaju i ogledalo. U mnogim salonima keramike možete pronaći model koji će vam najviše odgovarati, u zavisnosti od kvadrature prostorije kao  i od ostalih kupatilskih elemenata.

Tuš kade za kupatilo  – bitniji deo sanitarija

Kada govorimo o sanitarijama za kupatilo, pored lavaboa, wc šolje, obavezne su i tuš kade za kupatilo. Njih danas imate nekoliko različitih modela, pa tako možete odabrati ugaone, četvrtaste, sa staklom ili bez, sa paravanom i sl. Prilikom kupovine, birajte one napravljene od čvršćeg materijala kako bi vam trajale duži vremenski period. Tuš kade za kupatilo su veoma praktične za upotrebu, zauzimaju minimalno prostora pa su savršen izbor za manja kupatila.

Birajte kvalitetne pločice

Pre nego što krenete sa postavljanjem kupatilskih elemenata, najpre vas čeka lepljenje pločica. Da li ćete ovu vrstu posla sami raditi ili ćete angažovati nekog majstora zavisi od toga koliko ste spretni u izvođenju ovih radova kao i od toga koliko imate slobodnog vremena.

Keramičke neklizajuće pločice se najviše kupuju za kupatilo. Širok izbor dezena omogućava svakom kupcu da izabere nešto za sebe. Danas možete pronaći pločice mirnijih tonova ali i one sa jačim bojama. Važno je izabrati kvalitetne kao i one koje se lako održavaju.

Nađite pametno rešenje za odlaganje stvari

Mala kupatila mogu biti vrlo lepo skockana ukoliko se povede računa o njegovom funkcionalnom uređenju. Najbolje je na pametan način iskoristiti svaki prazan prostor i u njega smestiti sve potrepštine koje inače svakodnevno koristimo u kupatilu. Pa tako, prostor iznad kotlića ili ispod bojlera možete iskoristiti za postavljanje polica na koje možete odlagati peškire. Korpu za prljav veš treba smestiti u neki ugao kako bi zauzimala što manje mesta.

Danas na internetu možete pronaći zanimljive ideje kako da vam malo kupatilo estetski izgleda lepo a da pri tom bude i funkcionalno.

Na kraju, kada ste već odlučili da investirate u uređenje kupatila, treba da znate da vam za ovaj poduhvat neće biti potrebno puno vremena ukoliko se vi sami lepo organizujete i pogodite profesionalne majstore koji će ispoštovati dogovor sa vama.