SREDITE STAN ZA 10 MINUTA! Fantastični trikovi koji će vam pomoći da u vašem domu SVE BUDE NA SVOM MESTU

Ako vam dan započne u lepom i urednom prostoru, i vi ćete se bolje osećati! Zato su ovih trikovi "zlata vredni".

Pixabay.com

Znamo, malo ko voli da provodi sate i sate u sređivanju kuće. Ipak, imamo za vas koristan savet – ako svakoga dana samo 10 minuta posvetite uređenju prostora u kome živite, bićete srećniji, a i čišćenje ćete mnogo brže završiti jednom kada dođe vreme za “generalku”.

Zato, predstavljamo vam 5 korisnih trikova prilikom sređivanja. Za svaki od njih će vam biti potrebno manje od dva minuta pa će tako sav posao biti gotov za 10. A vi ćete se odmah osećati bolje!

Čišćenje
Pixabay.com

Bacite đubre

Nemojte dozvoliti da vam se đubre od nekoliko dana nakupi u stanu. Osim što nije higijenski i što se tu stvaraju svakakve bakterije, đubre (zajedno sa mirisom) odašile i lošu energiju koja će gušiti prostor oko vas. Zato, izbacujte ga svakodnevno!

Poslažite odeću

Na kraju svakog radnog dana složite odeću koju ste nosili i ne dozvolite da vam se stvaraju hrpe pantalona, košulja i suknji koje ste nosili u prethodnom periodu. Umesto toga, poslažite ih nazad u ormare i prostor će odmah delovati urednije.

Slično, odvajajte sezonsku odeću i, kada za to dođe vreme, rotirajte je u vašem garderoberu. Tom prilikom možete i da proberete i bacite odeću koju više ne nosite – de budite hrčak, bolje poklonite nekome odevne predmete koji vam više nisu potrebni.

Namestite krevet

Možda niste bili u vojsci, ali to ne znači da krevet treba da vam bude nenamešten, a posteljina izgužvana. Naviknite se da svakog jutra, nakon oblačenje, namestite krevet. Neće vam trebati mnogo vremena, a soba će biti urednija.

Operite sudove

Situacija je slična kao sa izbacivanjem đubreta. Osim što nije higijenski da vam sudovi od prethodnih nekoliko dana stoje neoprani u sudoperi i tako predstavljaju leglo bakterija i zaraze, kada jednom krenete da ih perete, onako skorele, trebaće vam mnogo više vremena. Ovako, perite ih svakodnevno, odmah posle obroka i sve će biti gotovo za nekoliko minuta.

Obrišite prašinu

Dolaze vam gosti? Čak i ako nisu naročiti čistunci i zakerala, prašina je ono što svako prvo primeti i oseti kada uđe u nečiji stan. Zato, krpe u ruke i svakodnevno po malo brišite noćni stočić, policu sa knjigama, vitrinu sa slikama… kuća će odmah biti čistija!