SRPSKA NARODNA NOŠNJA OSVAJA SVET! Nosili su je naši stari, a sada joj se dive IKONE STILA (FOTO)

Srpska moda će i ovog septembra biti predstavljena na jednoj od najprestižnijih nedelja mode u svetu. U vreme održavanja Milano Fashion Weeka, na platformi Mad Mood kolekciju inspirisanu tradicionalnom srpskom nošnjom prikazaće naša dizajnerka Nataša Župac.

Promo

Dok se lagano priprema za 11. Nacionalnu nedelju mode koja će se u novembru održati u Novom Sadu, tim Serbia Fashion Weeka putuje po svetu i prezentuje domaću modu na najbolji mogući način. Sledeća stanica je prestonica Lombardije, ali i celokupne italijanske modne scene – Milano.

U vreme održavanja Milano Fashion Weeka, u okviru platforme Mad Mood koja traje od 22. do 24. septembra srpsku modu predstavljaće dizajnerka Nataša Župac.

Zahvaljujući ugovoru koji je sa ovom platformom potpisao Serbia Fashion Week, Nataša Župac predstaviće se revijom na kojoj će prikazati kolekciju Azbuka inspirisanu kulturom, umetnosti, običajima, lepoti življenja I pre svega tradicijom srpskog naroda.

– Inspiraciju za ovu kolekciju probašla sam i u jednim dragocenim primerkom tradicionalne nošnje, koji je pripadao mom dedi. Nosio ga je u formalnim prilikama, trudeći se da održi običaje našeg naroda makar i kroz taj minorni čin. Moja je želja da nastavim njegovu težnju, i da barem na tren oživim bogatu srpsku kulturu i umeće izrade kostima. Kolekcija je moje viđenje tradicionalne nošnje kroz progres vremena; njena evolucija kroz neko novo vreme i nove generacije. Kostimi su savremeni i obiluju karakterističnim detaljima i ornamentima što daje im draž kojom odišu – kaže srpska dizajnerka Nataša Župac i dodaje sa nestrpljenjem iščekuje svoju reviju u Milanu.

MODA JOJ JE U GENIMA: Kada Nataša skroji haljinu, SRPSKA TRADICIJA u trenu OŽIVI (FOTO)

Privatna arhiva

Italija je izvor svih mojih modnih nadahnuca, te se mi kao mala zemlja na modnoj mapi nećemo takmičiti sa njihovom jačom stranom već ćemo nastupiti sa našim atributima, utemeljenim na sprskoj tradicionalnoj nošnji i kulturi. Naša tradicija je neiscrpna riznica koju treba pokazati svetu, i sačuvati od zaborava neprocenjive vrednosti koje čine lepotu i duh naše umetnosti – dodala je Nataša.

Na ovaj način zahvaljujući Serbia Fashion Weeku naši modni dizajneri nastavljaju uspešno da predstavljaju svoju zemlju i nižu uspehe na najznačajnijim nedeljama mode kao što su Paris Fashion Week, New York Fashion Week, St. Petersburg Fashion Week, Malta Fashion Week, Nedelje mode u Atini, Pragu i mnogim drugim.

Prošle godine u vreme održavanja Milano Fashion Weeka na platformi Mad Mood predstavile su se istaknute dizajnerke Marija Šabić, Hana Sirćo i Milica Tričković. Ovoga puta, rame uz sa ikonama mode kao što su Roberto Cavalli, Giorgio Armani, Gucci, Fendi, Max Mara i mnogi drugi, u Milanu će se predstaviti Nataša Župac čija revija će se održati u velelepnom zdanju Palazzo Turati via dei Meravigli.loading...