ŠTA JE BOLJE – STAKLENA ILI PLASTIČNA AMBALAŽA? Evo kako da izaberete u čemu ćete čuvati namirnice

Izbor je na vama.

pixabay.com

Skladištenje hrane je veoma značajno ukoliko želite da očuvate višak namirnica ili pripremljene hrane.

Najčešće korišćene su plastične i staklene posude.

Tri glavne prednosti plastičnih ambalaža su: cena, težina i trajnost. Bez obzira na tip materijala, obe ambalaže će služiti svojoj svrsi.

Osim što je plastika izdržljiviji materijal, neće se tako lako slomiti u slučaju da vam ispadne – što je razlog zbog kog je staklena ambalaža za odlaganje hrane zabranjena.

Staklo ne apsorbuje mirise i lakše je za održavanje, što je njegova velika prednost u odnosu na plastiku koja i apsorbuje mirise i poprimi boju namirnica.

Takođe, čuvanje supica, soseva i čorbi je sigurnije u staklenim posudama jer imaju mnogo jače poklopce.

Izbor je na vama.