Svaki brak je pun uspona i padova. Kada nastanu problemi i prepreke – uglavnom se mogu savladati i rešiti, ali postoje određena negativna ponašanja unutar braka koja mogu dovesti čak i do razvoda!

U nastavku pročitajte šta to narušava ljubav i sreću u zajedničkom životu:

 

1. PREZIR – U ovom slučaju prezir obuhvata svaki oblik ponašanja koji ponižava vašeg partnera, dok naglašava vašu superiornost. Na primer, korišćenje sarkazma, omalovažavanje, podrugljivost ili okretanje očiju samo su neka od ponašanja koja treba da izbegavate.

2. KRITIKE – Svi mi imamo one dane kada nam je “fitilj kratak” i kada smo mrzovoljni, te se otresito ponašamo prema partneru. To je sasvim normalno, ali često ponašanje koje uključuje večno isticanje mana, zanovetanje i nepotrebne kritike mogu, poprilično, da pogoršaju situaciju u braku.

3. ODBRAMBENOST – Ukoliko kritikujete partnera, budite sigurni da će on pokušati da se odbrani. Međutim, zbog takvih stavova situacija može samo dodatno eskalirati. Ovakvo učestalo ponašanje i te kako može povećati šanse za razvod.

4. IGNORISANJE – Kada pokušavate da započnete razgovor sa partnerom, a on vas ignoriše, ne angažuje se dovoljno, izbegava vaš pogled, to može izazvati bes u vama. Ali, treba da ostanete smireni jer razlog zbog kojeg vas ignoriše je obično taj da se osoba jednostavno oseća zbunjeno i zapanjeno, te ne zna kako bi trebalo da odreaguje na to o čemu pričate.loading...