ŠTA VAŽI ZA SVE, NE VAŽI ZA TOM KRUZA! Uslovi pod kojima snima novu “Nemoguću misiju” izazvali buru

Administracija Norveške donela je odluku da se karantina neće ukinuti za turiste koji dolaze iz Španije, ali je napravila izuzetak za američkog glumca Toma Kruza i ekipu filma “Nemoguća misija“. U planu je da se na jesen nastavi snimanje nekih od delova filma u Norveškoj.

Printscreen

“Za ekipu filma neće biti obavezan karantin”, istakao je ministar poljoprivrede i prehrane Olag Bolestad.

Snimanje sedmog i osmog nastavka akcionog filma Nemoguća misija, prekinuto je u februaru mesecu zbog pandemije koronavirusa. Premijera sedmog nastavka filma planirana je za novembar 2021. godine, a osmog nastavka za novembar 2022. godine.

„Planirano je da snimanje bude izvedeno po propisanim merama zaštite. Glumci će biti odvojeni jedni od drugih tokom boravka u Norveškoj, biće im dostupno medicinsko osoblje i mobilna laboratorija za testiranje”, istakao je Olag Bolestad.

Takođe, norveški mediji navode da je glumac Tom Kruz lično tražio od norveškog premijera Erne Solberg i ministra kulture Abid Radže dozvolu za snimanje, koje je prekinuto u februaru.

Ministarstvo kulture saopštilo je da je izuzetak od karantina odobren, jer je film već dobio garant od 5,44 miliona dolara od norveškog Instituta za film za snimanje u toj zemlji.loading...