STALNO STE UMORNI I BEZVOLJNI? Osam saveta koji pomažu da se konačno razmrdate

Spavanje
Instagram/inshapemdballantyne

Mnogi kažu da je životna rutina ključ sreće i uspeha. Probajte da uvedete ove navike i osvežite svoj život. Prestanite da osećate umor i hrabro krenite ka svojim ciljevima. Evo šta da radite ako ste stalno umorni.

 

Ležite i ustajte u isto vreme – Trebaće vam neko vreme da se naviknete na ovo ali napravite novu rutinu u svom rasporedu za dobro vašeg tela. Za početak ideite u krevet kada osetite umor i budite se nešto ranije, savetuje Let’s reach success.

Umirite se pre sna – Stvorite smirujuću večernju rutinu koja će učiniti da zaspite prirodnobez napora. Pre svega proverite da li imate dovoljno dobro okruženje za spavanje. Ne treba da ste okruženi bukom kao ni aparatima i uređajima koji remete san.

Nabavite knjigu koja će vas divno uspavati i nemojte da jedetei gledate TV pre spavanja.

Stvorite moćnu jutarnju rutinu – Prvi sat vašeg dana uticaće na ceo dan zato ga provedite mudro. Budite u akciji od ranog jutra i započnite dan energično kako biste bili produktivniceloga dana. Nemojte strpati sve zdrave i i pozitivne aktivnosti za koje ste čuli u nekoliko minuta. Uradite dve do tri stvari. Na primer meditirajte, uradite brz trening i napišite listu onaveza. Neka svaka traje po pet minuta.

Jedite pravu hranu – Ukoliko jedete brzu hranu i gotove namirnice u kombinaciji sa pićem koje nije voda ili čaj, bićete konstantno umorni. Vreme je da se edukujete o zdravoj ishrani i unosite namirnice pune energije kao što su kakao, budndeva, zeleni čaj, pasulj, banane, spanać, jogurt i tako dalje.

Pravite pauze na poslu – Posao može da se oduži naročito ukoliko nismo fokusirani i ukoliko nas mnogo toga ometa. Dakle, podelite posao na manje celine prožete pauzama.

Ne pokušavajte da završite sve – Neke stvari koje svakodnevno radimo i stavke na listi obaveza su besmislene. Dakle potpuni fokus treba da stavljamo samo na esencijalne stvari. Naravno uklonite sve poslove bez kojih ne možete da ostvarite progres ali takođe delegirajteposlove i na druge. Eliminišite nepotrebno jer se često ispostavi da neke stvari uopšte nisu hitne, čak i da nisu ni malo bitne, a previše energije na njih trošimo.

Naučite da stavite tačku – Kada se dan završi pitanja i brige ostavite iza vas inače vam se može dogoditi da celu noć ostanete budni. Ne treba se vraćati u prošlos ni na duže staze. Na neke stvari jednostavno moramo staviti tačku. Budićete se odmori i vedri.