Stanija dala otkaz: Neće da bude starleta!

Kada su me na početku pitali da li bi mi smetalo da me umesto fotomodelom oslovljavaju kao starletu pomislila sam da u tome nema ništa loše, rekla je Stanija.

Stanija Dobrojević je možda prva srpska ličnost koju je proslavio internet. Njene provokativne fotografije su preko noći okupirale internet portale i domaće medije, a zatim se desilo slikanje za muške magazine “Playboy”, “Maxim”, “CKM”, učešće u ekstremnom realitiju “Survivor”, priče o navodnim ljubavnim vezama sa nekim poznatim mladićima poput Gojka Kačara, Adema Ljajića, Igora Dodika, famozna četvrta sezona “Farme” i prva srpska starleta je rođena.

Ipak, iako joj u početku nije smetalo što su joj mediji nametnuli pomenuto “zanimanje”, sada ipak više ne želi da je zovu starletom.

“Kada su me na početku pitali da li bi mi smetalo da me umesto fotomodelom oslovljavaju kao starletu pomislila sam da u tome nema ništa loše. Kim Kardašijan je američka starleta, zarađuje novac od slikanja, poziranja, pojavljivanja i svom realitiju, i ne mogu da kažem da bi mi bila uvreda da budem srpski pandan takvoj osobi. Međutim, sada se to zaista mnogo promenilo i ne dopada mi se da me zovu starletom”, kaže Stanija.

Stanija kaže da je pomenuto zanimanje kod nas zloupotrebljeno i da se tako oslovljavaju devojke koje na prvom mestu nemaju zanimanje, ali zatim i one koje finansiraju bogati muškarci.

“Ja sam samostalna devojka i ne mogu da kažem da sam finansijski jaka. Pre nego što sam postala poznata živela sam u Americi i radila osmočasovni posao kako bih sebi mogla da priuštim neke stvari. Kada mi se desila slava svoju pojavu sam unovčila slikanjem za časopise, učestvovanjem u rijaliti programima, pojavljivanjima u noćnim klubovima gde me plaćaju između 300 i 1.000 evra. Nedavno sam za nekoliko sati snimanja reklame uzela lepu sumu, pojavila sam se na Sajmu venčanja i sav novac koji sam godinama zarađivala sam uložila u neke stvari koje bi svaki građanin koji prosečno zarađuje mogao sebi da obezbedi”, kaže Dobrojevićeva.

Iako je u poslednje dve godine jedna od najtabloidnijih ličnosti u našoj zemlji, što pokazuju brojke na društvenim mrežama Fejsbuk i Tviter, gde je prati više od 175.000, odnosno 45.000 ljudi, te mnogi misle da je neko “finansira”, ona kaže da su to sve obične laži i izmišljotine.

“Ja sam finansijski samostalna devojka i sama sebe finansiram. I da objasnim jednom za svagda, starlete su devojke koje se samo slikaju i poziraju a nemaju konkretno zanimanje i posao. Samim tim što imam svoj posao, zaradu ne mogu biti starleta. Za mene je eksponiranje u medijima i slikanje hobi, i to što vidite je samo jedan mali deo mene i mog života, ali sam imala tu sreću da sam i hobi umela lepo da iskoristim i unovčim. Ja čak i kad sam najviše radila i zarađivala lepe sume nisam sebi mogla da priuštim Šanel torbu i tako skupe stvari, a da ne pričamo o luksuznim automobilima, bundama, markiranoj garderobi i egzotičnim putovanjima na desetak dana. Zato mi ne prija što me svrstavaju u isti koš sa srpskim “starletama” i molila bih medije da prestanu sa tim”, kaže Stanija, koja naglašava da je od svojih momaka dobijala poklone, ali da je za nju najbitniji gest i pažnja.