STARLETA POSTAJE PRVA DAMA? Reper proglasio kandidaturu za predsednika Amerike

Čuveni američki reper Kanje Vest izabrao je Dan nezavisnosti da objavi da će se kandidovati za predsednika SAD, ali nije jasno da li je on podneo bilo kakav zvaničan papir kako bi se u novembru njegovo ime i našlo na glasačkim listićima.

Bela Kuća
pixabay.com

Taman kad se mislilo da 2020. godina ne može da donese nikakva nova iznenađenja, reper Kanje Vest proglasio je svoju kandidaturu za američkog predsednika.

Reper je tako postao izazivač Donaldu Trumpu, kog inače zdušno podržava, i Džou Bajdenu. Kanje je izabrao upravo najveći američki praznik Dan nezavisnosti kako bi na Tviteru objavio neverovatnu vest, pokrenuvši oravu oluju reakcija na društvenim mrežama.

– Sada moramo realizovati obećanje Amerike tako što ćemo verovati u Boga, objediniti našu viziju i izgraditi našu budućnost – napisao je Vest.

– Kandidujem se za predsednika Sjedinjenih Država – stoji u objavi na Tviteru.

Njegova supruga Kim Kardašijan odgovorila je na Vestov tvit, američkom zastavom.

A Vest, koji je osvojio 21 Gremi nagradu, odmah je dobio podršku još jedne poznate ličnosti poznate po ekscentričnim ispadima, Elona Maska, izvršnog direktora proizvođača automobila Tesla koji je tvitovao: “Imaš moju punu podršku!”

Vest i njegova supruga posetili su Trampa u Beloj kući kako bi razgovarali o zatvorskoj reformi. Na sastanku 2018. godine Vest je nosio crvenu kapu sa natpisom “Učinite Ameriku ponovo velikom”. Rekao je da ga je Tramp naterao da se oseća kao Supermen, zagrlio ga i izjavio: “Volim ovog momka.”

Upitan tada da li bi Vest mogao da bude budući predsednički kandidat, Tramp je odgovorio potvrdno na šta je Vest rekao “tek posle 2024. godine. Prestanimo da brinemo o budućnosti. Sve što danas stvarno imamo je danas.”

View this post on Instagram

🔥👌🏻🔥

A post shared by Kanye West (@kanyewestt_official) on

I nije to bilo prvi i poslednji put da je reper pominjao kandidaturu 2024. godine. U januaru prošle godine postavio je tvit “2024” tumačen kao znak da će se te godine kandidovati za Belu kuću.