Još ako ste sramežljivi i plašljivi po prirodi, to može stvoriti potpunu blokadu da priđete nekome ko vam se izrazito dopada. Srećom, iskusni romantici dele savete kako da flertujete poput profesionalca.

Iskusni zavodnici kažu da je ključno sve, od kontakta očima do “slučajnog” razgovora. Ukoliko usvojite nekoliko efikasnih trikova, čak i kao vrlo stidljiv tip možete uspjeti u flert carstvu s malo prakse, piše Men’s Health.

U nastavku se nalazi pet glavnih pravila koketiranja, tj. saveti koje sramežljivi momci mogu primijeniti u svojoj igri sa lepšim polom.

Pristupite polako

Dišite. Ukoliko se plašite flertovanja, takođe je verovatnije da ćete se stideti i prići nekome za koga smatrate da je vanredno atraktivan. Međutim, flert se zaista svodi na upoznavanje neke osobe bez bilo kakvih pretenzija za ulazak u vezu. Dakle, započnete sa jednostavnim, prijateljskim razgovorom i to bez stresa.

Iskoristite svoje samopouzdanje (ili sami sebe prevarite)

U početku, stidljivi momci kojima nedostaje samopouzdanje mogu smatrati da je nemoguće da ostave suprotan utisak na pripadnice lepšeg pola. Dakle, ukoliko niste prirodno samouvereni, stručnjaci govore da je “lažno samopuzdanje” prvi korak u sticanju onog istinskog. Ukoliko emotivno uopšte niste sigurni, ponašajte se kao da jeste. To je savet broj jedan kada je u pitanju flert.

Međutim, valja voditi računa o važnoj razlici. Samopouzdanje ne treba mešati sa bahatošću, pa budite sigurni da ne prelazite liniju. Ego nikada nije privlačan, ali samopouzdanje i te kako jeste.

Gledajte devojku u oči

Ukoliko ste stidljiv tip, možda ćete tokom zavođenja po svaku cenu nastojati izbeći kontakt očima sa nekim ko vam se dopada. Međutim, uspostavljanje kontakta očima dok razgovarate s nekim, ili čak i kada osoba koja vam se dopada uđe u sobu, nateraće je da vas primeti. Takođe ćete na ovaj način odati i taj važan osećaj samopouzdanja.

Važno je da delujete prirodno

Sasvim prirodno ponašanje je zapravo ključ za uspešan flert, tvrde brojni muškarci. Oni savetuju da svaki stidljivi dečko ne bi trebalo da ulazi u razgovor sa namerom da devojku osvoji, već da sa njom razgovara kao sa bilo kojom drugom osobom koja ga (emotivno) ne zanima.

Nemojte se truditi previše, nemojte preuveličavati, pa nemojte čak ni koketirati. Samo razgovarajte, budite zabavni i zainteresovani na svoj način.

Budite (iskreno) dobar momak

I dok su lepi i zgodni dečki uglavnom ti koji žele devojku odvesti u krevet, dobri momci su oni koji veruju da dobro ponašanje znači da im žena duguje pažnju i ljubav. Zaključak je da trebate biti dobar momak, a ne zgodan i opasan tip.loading...