STIHOVI OD KOJIH SE OGLADNI: “Gastro Srem” otvoren PESMOM koju svi gurmani OBOŽAVAJU (FOTO, VIDEO)

Na svega 30 km od srpske prestonice nalazi se opština Stara Pazova, prepuna bogatstva kojima je spremna da nas obraduje i ulepša nema život, ali i da nas posluži.

A. Lazić

U subotu, 1. septembra, svečano je otvorena vikend manifestacija “Gastro Srem” u Staroj Pazovi, u okviru koje se održava i tradicionalno takmičenje u spremanju ajvara “Izađi mi na teglu“.

Na trgu u Staroj Pazovi okupili su se brojni proizvođači iz Srbije i regiona čiji proizvodi su na toplom septembarskom suncu mamili i izgledom i mirisima sve gladnije goste.

Bilo je tu (pa, pobogu, u Sremu smo) i čvaraka i slanine i kulena, ali i raznih sireva (kako onih dimljenih tako i onih rolovanih sa raznim dodacima), pa onda rakije, likeri, vina, voćni sirupi, džemovi, bombone, kolači… Brojna udruženja žena ponosno su predstavljala ručne radove, ali i zimnicu i brojne poslastice.

Posetioci manifestacije mogli su da probaju koješta – veganske ćevapčiće, sušene tanke kobasice sa lešnicima, domaći sok od nane i matičnjaka, ajvare koji su “ljuti do bola”, ljute džemove, ali i one sa čokoladom, kao i razne mađarske i slovačke specijalitete – poput langoša ili nadlacki.

Zato, ako vas put navede ka Staroj Pazovi, koja se nalazi na svega tridesetak kilometara od Beograda, ne oklevajte da nešto prezalogajite – nećete se pokajati!

Sve ono što Stara Pazova ima u svojoj gastronomskoj ponudi najbolje je predstavljeno pesmom kojom je manifestacija svečano otvorena.

Poslušajte stihove od kojih ćete, garantujemo, i te kako ogladneti! 🙂loading...