STIŽU VAM NENAJAVLJENI GOSTI? Evo kako da vam dom izgleda BESPREKORNO iako nemate vremena za sređivanje

Sređivanje kuće i stana može biti do određene mere kreativan posao, ukoliko ste od onih dama koje uživaju u dekoraciji svog doma, svaki put smišljajući nove načine i sprovodeći u delo najrazličitije ideje koje životni prostor mogu osvežiti i učiniti ga prijatnijim. Ipak, izuzev tog stvaralačkog momenta, sve ostalo je rutina konstantnog čišćenja, brisanja prašine i sl, koja, sigurni smo, nikom nije omiljena.

Dnevna soba
Pixabay.com

Cela ova situacija oko sređvanja doma se dodatno komplikuje kada imate goste – onda celu kuću prevrnete naopačke kako vam slučajno nešto ne bi promaklo, plus želite da ostavite dodatan utisak, pa mozgate kako biste dodatno mogli da dekorišete svoj životni prostor. Zato smo mi tu da vam pomognemo sa nekoliko korisnih saveta.

Kako ne biste gubili dragoceno vreme raspremanjem doma kada vam dolaze gosti, i kako biste svakako na njih ostavili odličan utisak, ovo su detalji na koje treba da obratite pažnju, jer ih gosti najpre primete:

Miris

Da, ako vam nikad dosad nije palo na pamet – budite uvereni da je miris prvo što gosti registruju kada uđu u vaš dom. Dakle, ako vam se sve oseti na ribu koju ste spremili za večeru, koliko god ona kasnije bila ukusna, to baš i nije dobar znak. Dakle, provetravanje nakon kuvanja, a potom mirišljave sveće i štapići ciimeta – osim prijatnog mirisa, poslužiće vam i kao dekor koji će se gostima sigurno dopasti.

Bar za piće

Za prijatnu atmosferu i druženje, nakon što primite goste, važno je da ih ponudite pićem dobrodošlice. Naravno, potrudite se da imate što veći i kvalitetniji izbor pića i vina koje ćete služiti uz ručak ili večeru – verujete da je to jedna od ključnih stavki koja doprinosi celokupnom utisku.

Sveže cveće u domu

Retko šta može da ostavi lepši utisak na goste od svežeg cveća u vazni na stolu vašeg dnevnog boravka. Pobrinite se da vam ovaj detalj nikako ne promakne!

Uredno kupatilo

Što se urednosti doma tiče, ono što je najvažnije da se potrudite jeste da vam kupatilo bude besprekorno čisto i mirišljavo – to je definitivno detalj na koji gosti obraćaju pažnju.

Dakle, potrudite se da sledite ove savete u uređenju vašeg doma sledećeg puta kada budete dočekivali goste, bez opteterećivanja da li ste obrisali paršinu u baš svakom uglu, i budite uvereni da ćete sigurno ostaviti dobar utisak!loading...