ŠTO PRE IH ZABORAVITE: Bizarni trendovi za TRETIRANJE VAGINE koji su se pojavili ove godine

Vagina
Pixabay.com

Sušenje vagine fenom, korišćenje krastavaca i još poneki sumanuti trend sa raznim travama i biljkama obeležili su 2017. godinu. U 2018. stručnjaci savetuju da svoje telo prihvatimo onako kako jeste i da što rasterećenije uživamo u njemu- bez ikakvih dodataka i pojačivača.

 

U 2017. godini pojavilo se dosta bizarnih tendova i tretmana ženskog intimnog područja. 

Feniranje 

Sušenje vagine posle seksa i to fenom, prema pisanju magazina “Health”, utiče na smanjenje verovatnoće da dobijete gljivice. Ginekolog iz Njujorka, Rakel Dardik o tome kaže: 

“Ovo donekle drži vodu, ali se odnosi isključivo na spoljašnje područje vagine. Gljivice se nastanjuju na vlažnim delovima, pa sušenjem tih delova nakon seksa zaista može da smanji mogućnost nastanka infekcije”. 

Sunđer za šminku 

Nećete verovati, ali portal “Lifehacker” preporučio je da koristite mali sunđer za šminku- ako želite da imate manje neuredan seks tokom ciklusa. 

Zaista nesvakidašnji pristup u ovoj situaciji, koji ginekolozi nikako ne odobravaju.

Čišćenje krastavcem 

Velika većina ljudi na internetu preporučila je sledeći trend- čišćenje vagine krastavcem. 

Naime, prema tom savetu treba oguliti svež krastavac, a onda ga treba 20 minuta trljati. Ovo svakako nije dobar savet i ginekolozi navode da su ovakvi saveti zaista pogrešni i medicinski potpuno neopravdani. Vagini nije potrebna ovakva vrsta čišćenja. 

Detoksikcija vagine 

Yoni čaj ili bilo koje druge bilje ne treba da stavljate u vaginu ili se ispirate čajevima, jer vagina nije deo tela kome je potrebna detoksikacija. Još gora ideja, saglasni su lekari, je parenje- da stojite iznad čaja biljne mešavine i parite vaginu. 

Labioplastika 

Operacija dela vagine kako bi vam helanke stajala bolje, bez onih neravnina u predelu međunožja. To je zaista zastrašujuća ideja, radije nosite komotnije modele pantalona nego da se upuštate u ovakve zahvate.