STRAVIČNI LIKOVI NA ULICAMA BEOGRADA: Ako ste slabog srca, nemojte u subotu u šetnju!

Početak ovogodišnjeg Festivala srpskog filma fantastike, najaviće peta po redu "Zombi šetnja" ulicima Beograda koja će se održati u subotu, 13. oktobra u organizaciji udruženja "Mladi kadrovi".

zombi protesti
Print screen/You Tube

“Zombi šetnja” počeće u 16 časova i kretaće se od Kombank dvorane (bivši Dom sindikata), Skupštine grada Beograda, Pionirskog parka, ulice Kralja Milana, Terazijama, Bezistanom i završiće se u Kombank dvorani.

Dogadjaj je otvoren za sve gradjane, a prijave za besplatno šminkanje su još uvek u toku i trajaće do 11. oktobra. Dozvoljeno je i učešće dece uz obaveznu pratnju roditelja.

Prijave se šalju na adresu: [email protected]

Učesnike će šminkati profesionalni tim pod vodjstvom majstora za specijalne filmske efekte Miroslava Lakobrije, Svetlane Gutić i Meline Drouvi.

Tokom šminkanja biće organizovani razni programi i aktivnosti, a najbolje maskirane zombije i njihove šminkere očekuju nagrade.

Dogadjaj i ove godine ima humanitarni karakter, a sva prikupljena sredstva biće donirana Prihvatilištu za odrasla i stara lica.

“Zombi šetnja” se održava u okviru 12. Festivala srpskog filma fantastike koji će biti održan od 25. do 28. oktobra u Studentskom kulturnom centru.

Zemlja u fokusu ovoga puta je Južna Koreja i njena fantastična kinematografija, a oko trideset filmova iz Srbije, regiona i sveta takmičiće se za glavnu nagradu festivala – Koskar u nekoliko kategorija.