Stručnjaci za enterijer otkrili: 4 TRENDA U UREĐENJU STANA koji će biti HIT tokom 2023. godine (FOTO)

Čini nam se da je o enterijeru krenulo da se priča mnogo više od početka pandemije. Danas, kada je vreme zaključavanja iza nas, priča o enterijeru je jedna od one šačice dobrih stvari iz tog nesrećnog perioda koja se zadržala.

Pixabay.com

Godina za nama je bila u znaku umirujućih paleta boja, udobnog i mekog nameštaja i tekstila, a nova kalendarska godina donosi jasan individualizam.

Tržište se konačno udaljava od romantičnijih stilova kao što je “cottagecore”, a pojavljuju se i novi izazovi.

Evo šta će dominirati tokom ove 2023. godine:

Mnoštvo boja

View this post on Instagram

A post shared by @_____lebchris_____

Šta je simboličnije od isticanje želje za životom od živopisne palete boja? Beli i neutralni interijeri gube u borbi s veselijim nijansama.

– Kako društvo nastavlja da glorifikuje pojedinca, vidimo da se minimalistički etos širi van jednostavnosti i korisnosti na uključivanje ekspresivnijih elemenata. U našoj promenjivoj stvarnosti minimalizam prihvata veću ulogu kao stilska tabula rasa. Potpuno beli kućni dekor u mesecima pred nama značajno će da izgubi na značenju – rekla je Linzi Smeker iz kompanije ESP Trendlab, prenosi tportal.

Važno je da dodate kontrast, toplinu i dimenziju belim prostorima kako biste izbegli bolničku atmosferu. Ljudi se sve više odlučuju za toplu nijansu kestena i žive boje istaknute na dekoru i jastucima kako bi dodali elemente udobnosti i dimenzije.

Majstorska izrada

View this post on Instagram

A post shared by @_____lebchris_____

Predmeti za jednokratnu upotrebu i materijali na bazi fosilnih goriva i nafte, kao što je tvrda i sjajna netaknuta plastika, čine se potpuno pogrešnim. Takozvana “bling” era kakvu poznajemo je završila, a luksuz počinje da se izražava na suptilnije i mnogo prirodnije načine.

Staro je novo

View this post on Instagram

A post shared by @_____lebchris_____

Sklonost majstorskoj izradi, takođe je vođena željom za individualnim izražavanjem. Potrošači više nisu zainteresovani za koordinirane prostore i usklađene garniture nameštaja. Radije u prostoru pokušavaju da uklope jedinstvene komade, nasleđe ili štedljive predmete.

Rastući interes za vintidž i korišćeni nameštaj je pomak pun nade.

Novo značenje zelenila

Poslednjih nekoliko godina svedoci smo popularnosti raznolikih elemenata unutrašnjeg zelenila, od botaničkih uzoraka do impresivnih biljaka. Sada se ta strast produbljuje, ali istovremeno se pretvara u nešto drugačije.

Iako je biofilija i dalje važna, ovogodišnji trendovi manje su inspirisani bujnom prirodom, već nepravilnim i nesavršenim. Ovaj trend slavi pustinjske krajolike, mineralne nijanse, zelenilo s mahovinom i sirove, nedovršene teksture.

4 FENG ŠUI PRINCIPA: Očistite dom nakon praznika OVAKO i 2023. biće VAŠA GODINA USPEHA