ŠTRUDLE BLIZNAKINJE: Isti trud, duplo uživanje! Potrebno je malo mašte, umeća i PROVERENO DOBAR RECEPT (VIDEO)

Štrudla
Bakina kuhinja

Ako razmišljate kako napraviti štrudlu na malo drugačiji način, možda vam ovaj recept posluži za inspiraciju. Reč je zapravo o duploj štrudli, punjenoj sa nadevom od maka i oraha. Možda izgleda komplikovano, ali priprema je vrlo jednostavna i vrlo efektno će izgledati u preseku. Uživajte u svakom zalogaju štrudle neodoljivog izgleda i ukusa!

 

Potrebno je:

Za testo:
300 ml. mleka
2 jaja i 1 žumance
20 gr kvasca
400-500 gr brašna
malo ulja
korica limuna
1 kašičica šećera, malo soli

Za fil:
200 gr ml maka
200 gr ml oraha
100 gr suvog grožđa

Šećer za fil po želji

Priprema:

Rastopiti kvasac u malo mleka dodati šećer, jaja , malo ulja brašno, korica limuna soli i zamesiti srednje glatko testo. Ostaviti da odmori do 30 minuta, a zatim razviti za prst debljine u pravougaonik. U mleven orah i mak dodati šećera po želji i po 50 gr suvog grožđa i vrlo malo vrućeg mleka da se mak i orah mogu razvući tj. premazati po testu.

Na razvučeno testo sa gornje strane namazati mak do manje od polovine testa ostaviti prazno za 2 prsta pa namazati orah i njega lepo namazati na testo.

Krenuti od gornjeg dela testa i uvijatui u rolnicu do polovine, a zatim od donje uvijati namazane orahe i sastaviti rolate u sreduni. Pleh podmazati ili staviti pek papir. Staviti našu štrudlu u pleh pokriti i ostaviti 15 min. na tolom.

Namazati žumancetom i peći na 200 stepeni C 40 minuta. Na polovini pokriti hartijom da ne izgori. Pečenu pokriti krpom da se potpuno ohladi i seći i sladiti se.loading...