SUD PROMENIO PRESUDU: Zbog obljube maloletnika glumac Goran Jevtić ipak IDE U ZATVOR

Glumac Goran Jevtić (41) provešće 10 meseci iza rešetaka zbog optužbi da je počinio nedozvoljene polne radnje nad maloletnikom L. K. Odlukom suda Jevtić kaznu neće moći da služi u svom stanu, već će morati u zatvor.

Printscreen

Jevtiću je prvostepenom presudom bila izrečena kazna kućnog pritvora u trajanju od deset meseci, bez nanogice. Jevtić se, kako saznajemo, žalio na presudu, kao i tužilaštvo, pa je Viši sud u Somboru odlučio da kaznu preinači i doneta je pravosnažna presuda kojom je poznati beogradski glumac osuđen na deset meseci zatvora.

Podsetimo, glumac je optužen da je u avgustu 2014. obljubio šesnaestogodišnjaka tako što ga je primoravao na oralni seks u toaletu Narodnog pozorišta u Somboru. Incident se dogodio tokom žurke koja je održana u večernjim satima, posle manifestacije Pozorišni maraton. Istraga protiv glumca pokrenuta je naredne godine, nakon što su slučaj policiji prijavili roditelji dečaka.

Jevtić je u martu osuđen u Osnovnom sudu u Somboru na deset meseci kućnog zatvora zbog optužbi da je počinio nedozvoljene polne radnje nad L. K., koji je u tom trenutku imao 16 godina. Sud ga je proglasio krivim zbog toga što je imao oralni seks sa maloletnikom.

Od izbijanja ove afere glumac se nije oglašavao u medijima, niti je hteo da komentariše optužnicu, ali ni samo suđenje.

Tokom suđenja, koje je trajao gotovo punih pet godina, L. K., prema nezvaničnim informacijama, tvrdio je da ga je glumac spopadao u toaletu pozorišta i primoravao na oralni seks u trenutku kada je bio pod dejstvom alkohola. Takođe, saslušani su i veštaci neuropsihijatri i psiholozi, koji su ispitivali optuženog glumca, ali i njegovu žrtvu, kao i to da li je na mladića ovaj incident ostavio trajne posledice.