SUOČAVANJE SA ISTINOM: Ovako ćete najlakše UHVATITI PARTNERA u prevari!

Proverite jesu li vaše sumnje opravdane.

Svađa
Pixabay.com

Preljuba ima više nego što biste pomislili, ali mnogi ne prepoznaju znakove da ih partner vara, kaže Gracina Fečner, stručnjak za ljudsko ponašanje iz Sidneja.

Ona savetuje da se pažnja obrati na sledeće stvari:

– Partner odjednom počinje da krije neke svoje stvari, poput telefona

– Njegovo ponašanje se naglo promenilo

– Često koristi izvinjenja za nešto

– Preokret u korišćenju društvenih mreža

– Neki od malih znakova upozorenja su svakako sakrivanje telefona ili nekakvih beleški u džepu. Često treba posumnjati na preljubu ako partner počne sve više da koristi društvene mreže. Takođe, sumnjivo je i naglo odustajanje od nekih stvari koje je radio/radila s prijateljima – objasnila je Fečner za Dejli mejl.

Fečner napominje i da preljubnici dele slične osobine, a važno je uzeti u obzir ove vrste ponašanja:

– Oni su prilično koketni i šarmantni, i uživaju u angažmanu oko ljudi. Stvarno su dobri u razgovorima. Znaju da kontrolišu svoje emocije, jer je to važan deo varanja. U mogućnosti su da upravljaju i vašim osećanjima – kaže Fečner.

Dodaje i da su preljubnici odlični u planiranju, jer dok varaju, puno toga moraju da usklade kako ne bi bili otkriveni.

– Pre suočavanja s preljubnikom predlažem pronalazak dokaza. Važno je prikupiti dokaze i smireno razgovarati. Nema smisla divljati i bacati stvari – savetuje ona.

I za kraj, najvažnije:

– Ako odlučite da partneru oprostite prevaru, jedna stvar koju treba da imate na umu jeste to da preko toga morate da pređete i krenete dalje. I nikako ne smete da se vraćate na tu temu iznova – zaključuje Fečner.