Anđelina Džoli je žestoko kritikovana zbog načina na koji je vodila audiciju za film "First They Killed My Father" u Kambodži, ali ona kaže da je magazin u kom je ta priča objavljena, njene reči izvukao iz konteksta.

 

Rediteljka je navodno ispričala za “Veniti fer” da je za glavnu ulogu želela dete koje je imalo težak život i zato obilazila sirotišta, cirkuse i škole u barakama u potrazi za kandidatima.

Odabrani su morali da polože test u kom su dobijali novac i zadatak da ispričaju na šta bi ga potrošili. Odmah potom im je novac oduziman.(više o ovoj “igri” pročitajte OVDE)

Srej Moč (devojčica koja je odabrana za ulogu) bila je jedino dete koje je dugo, dugo gledalo u novac. Kad je trebalo da ga vrati, bila je preplavljena emocijama. Setila se svega – rekla je Anđelina Džoli.

Kad su je pitali za šta joj je trebao novac, rekla je da joj je deda umro, a nisu imali dovoljno novca za finu sahranu – dodala je kroz suze.

Korisnici interneta su besno reagovali na ovaj intervju i Džolijevu nazvali “surovom”, a njen kasting “šokantnim i poremećenim”.

Međutim, rediteljka u zvaničnom saopštenju sada kaže da nisu koristili pravi novac i da su koristili takvu audiciju, zato što je to zapravo scena iz filma.

Huffington Post je objavio da su deca bila upoznata s tim da je reč o scenariju i da su uz njih na setu bili roditelji ili staratelji, kao i lekari i terapeuti.

Ispoštovane su sve mere bezbednosti, komfora i blagostanja dece u filmu, počevši od audicija, preko produkcije do danas -napisala je Džoli u saopštenju.loading...