SUSRET KOJI ĆE ZAUVEK PAMTITI: Beograđanka kojoj je SLUČAJNO na vrata pozvonila HOLIVUDSKA ZVEZDA!

devojka
pixabay.com

"Zvono na vratima zazvonilo je oko 22.30. Pomislila sam da je opet neko promašio svetlo. Ustanem da proverim, otvorim vrata i vidim nju - Džuliju Roberts!"

Ovim rečima susret sa slavnom holivudskom glumicom Džulijom Roberts (49), u četvrtak u jednoj zgradi na Dorćolu, opisuje urednica časopisa “Cica” Aleksandra Marković.

 

Džulija već pet dana boravi u srpskoj prestonici sa decom – dvanaestogodišnjim blizancima Hejzel i Finejom Volterom, drugim sinom Henrijem Danijelom (10) i suprugom scenaristom, kamermanom i direktorom fotografije Danijelom Moderom (48). On u glavnom gradu Srbije, kao direktor fotografije, uskoro počinje snimanje filma “Ibica”. Mada su zvanično odseli u jednom hotelu na Studentskom trgu, porodica Roberts – Moder je iznajmila i stan na Dorćolu. Upravo su tu, greškom, pozvonili na Aleksandrina vrata, pišu “Novosti”.

Bila sam šokirana kada sam je ugledala. Ona je razvukla svoj prepoznatljiv osmeh i ljubazno se izvinila što je pozvonila na moja vrata. Reče da je mislila da je svetlo. Pored nje su bili muškarac i troje dece. Odoše oni tako uz stepenice, a ja pravo na “Gugl”. Sanjam li? Ne. Vidim slike njenog muža i dece i shvatim da mi je Džulija Roberts sa porodicom bila na vratima, objašnjava ova Beograđanka za “Novosti”.

Da je lepa znamo svi, ali Aleksandra tvrdi da lepota iz nje zrači. Kaže da je bila vrlo doterana, ali decentna, u bež nijansama, imala je naočare za vid tamnog rama, našminkana i isfenirane puštene kose. Nešto Aleksandri nije dalo mira, pa je još jednom otišla da se uveri u ono što je videla:

– Otrčim na sprat i mislim se šta da radim, kako da pozvonim, pa se setim da crevo od klime iz njihovog stana kaplje tačno na moj prozor. Pozvonim, ništa. Kucam, otvara mi Džulija, a iza nje troje dece, vire. Pravim se da pojma nemam ko su oni i kažem za crevo, ona mi odgovori da neće ni uključivati klimu, u četvrtak i nije bilo mnogo vruće, nasmeši se i rastanemo se – kaže ona.

U petak se nisu sreli, ali u subotu jesu.

Oni ulaze u zgradu, ja izlazim, pozdravimo se u hodniku, njen muž me pita kako sam, lepo, kako vi, dobro, sve ljubazno i onda ih zamolim da se slikamo. Džulija je već bila na stepeništu, inače, idu na šesti sprat pešice, ne koriste lift, i samo je rekla “ne”. Deca oko njih se smeškaju. Oni su mi najjači utisak ostavili. Mislimo da su holivudska deca razmažena, bezobrazna, a ovo troje su baš divni. Fini su, ljubazni, ljubopitljivi, vidiš da ih sve zanima, zaključuje Aleksandra za “Novosti“.

Više se nisu sretali, jer je Aleksandra poslom vezana za tu zgradu, ne živi u njoj, ali dovoljno ih je viđala da tvrdi da su njih petoro sami u stanu i da nikakve dadilje tu nema.