SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA: Kada kupujete sebi štikle, na ove stvari MORATE obratiti pažnju

Prave cipele sa štiklom čine nas još atraktivnijima, seksepilnijima, privlačnijima.

Cipele
Pixabay.com

Međutim, ukoliko cipele u potpunosti ne odgovaraju vašem stopalu i pogotovo ako su na visoku štiklu, sigurno da ih nije lako nositi, naročito duže vreme.

Ako biste se držali samo nekih jednostavnih pravila, verovatnoća da ćete pronaći udoban par za sebe značajno je veća – zato obratite pažnju na ove tri česte greške pri kupovini svojih novih sandala s potpeticom.

1. Kupujete sandale ujutro

Cipele je najbolje kupovati krajem dana. Onda su stopala često već blago natekla od celodnevnog hodanja. Ako vas na kraju dana cipele ne žuljaju, veće su šanse da vas neće žuljati ni na kasnonoćnom party-ju.

2. Ne obraćate pažnju na materijal

Obuća od prave kože ima prednost – jer se prilagođava obliku stopala za vreme kretanja te po toplini i vlažnosti. Cipele od jeftine veštačke kože i polietilena ne prilagođavaju se tako lako stopalu i svakako ne odmah, pa često pritišću i neudobne su. Ukoliko pak kupujete cipele od veštačkih materijala, trebalo bi onda da pripazite na to da su cipele napravljene od visokokvalitetne veštačke kože ili tkanine.

3. Ne obuvate i ne skidate barem pet puta

I ovo možda zvuči čudno i naporno, ali je takođe vrlo korisno. Tek višekratnim navlačenjem obuće istaći će se mesta koja će kasnije žuljati.