“Svaki dan je poklon”: Zvezda filma “Brilijantin” otvorila dušu o BORBI SA RAKOM

Zvezda filma "Brilijantin" Olivija Njut Džon nedavno je potpuno otvoreno i iskreno govorila o borbi sa rakom i tome kako se osećala nakon što joj je po treći put, pre dve godine, dijagnostikovan rak dojke, protiv kojeg se i danas bori.

printscreen

Glumica je objasnila da joj je u svemu pomoglo to što je zadržala pozitivan stav, uprkos brojnim zdravtsvenim problema sa kojima se suočavala.

Srećna sam što sam uspela da se izborim sva tri puta protiv ove bolesti i što sam još uvek ovde. Živim sa tim. Svaki dan je poklon – rekla je glumica, prenosi Independent.

Oliviji Njutn Džon (70) rak dojke prvi put je dijagnostikovan 1992. godine. Lečenje je trajalo šest meseci, a urađena joj je i delimična mastektomija i prošla je kroz hemioterapiju.

Bolest se vratila 2013. godine, a glumica je povrgnuta drugoj turi lečenja, samo da bi se rak vratio četiri godine kasnije. Bolest je tada ušla u četvrti stadijum i počela je da se širi i na kosti. Uprkos tome, ona je i dalje optimista.

– Gledam na to kao na nešto što je u mom telu, a čega moram da se rešim. Ne govorim o tome kao da vodim bitku ili rat sa bolešću. Govorim svom telu da mora da se izbori – rekla je ona.

Njena ćerka, Kloi Latanci, priznala je da sa majkom ne govori o njenoj bolesti ili zdravlju.

Ne govorimo o tome. Ne, mi zaista ne moramo o tome da govorimo. Ako poželi da priča o svojoj bolesti, naravno da sam tu za nju, ali ja nikad neću pomenuti njenu bolest, ukoliko to ona ne želi – poručila je ćerka slavne glumice.

Glumica je ranije otvoreno u medijima pričala o tome kako koristi kanabis da umanji bolove koje oseća.

– Pomogla mi je kada sam imala velike bolove i sa spavanjem – priznala je glumica.