Svaki mesec u godini ima svoj DRAGI KAMEN: Proverite KOJI JE VAŠ i šta to tačno ZNAČI

Koji je vaš kamen?

Drago kamenje
Pixabay.com

Januarski granat nosiocu daje samouverenost u poslu, ali budi i libido. Smaragd poboljšava memoriju, tirkiz plodnost, a opal podstiče optimističan duh i prijateljstva… Koji je vaš?

Januar: Granat
Granat je poludragi kamen koji su ljudi koristili kao ukras još od bronzanog doba. Veruje se da nosi sreću onome ko ga nosi i ispunjava ga ljubavlju, ali i pobuđuje seksualnu energiju. Ovaj kamen označava snažan duh, vernost i pozitivne misli. Onima koji su rođeni u januaru ovaj kamen doneće samouverenost i poslovni uspeh.

Februar: Ametist
Ametist je dragi kamen koji označava iskrenost, smirenost i talentovanost za muziku ili slikarstvo. Veruje se da sam ametist štiti svog nosioca od zlih očiju i uroka. On je blago ljubičaste boje, a u svaki prostor unosi harmoniju i mir, pa se preporučuje da uvek bude u samom centru svakog doma.

Mart: Akvamarin
Akvamarin je dragi kamen koji donosi hrabrost, mir i zdravlje, a pomaže i u učenju. Od davnina se verovalo da bi svi parovi trebalo da nose akvamarin na prstenju, jer on produbljuje ljubav i budi strast. Ovaj kamen posebno se povezuje s mornarima koji ga nose kao talismane, jer ih čuva od utapanja. Osim mornara koriste ga putnici koje štiti od zla na putovanjima.

April: Dijamant
Dijamant je najdragoceniji i najtvrđi dragi kamen koji možemo da pronađemo u prirodi. Onome ko ga nosi dijamant donosi vernost, ljubav, čistoću i nevinost. Puni nas energijom i podstiče na ostvarenje cilja. On je najčvršći mineral od svih, a daje veliku hrabrost i čvrstoću onima koji ga nose. Od davnina ga povezuju s magijom i mistikom.

Maj: Smaragd
Smagrad je poseban dragi kamen. Onaj ko ga nosi je miroljubiv, romantičan i brižan. Sam kamen znači ljubav i ako ga držite uz sebe ispuniće vas ljubavlju i poštovanjem. Svog partnera uvek ćete obasipati nežnošću i poštovanjem. Takođe, pojačava senzualnost i pobuđuje seksualnu energiju te memoriju i bolje pamćenje.

Jun: Biser
Za ovaj neobičan dragi kamen mnogi još i danas veruju da poseduje magične moći. Svom nosiocu donosi iskrenost, čistoću, dobar smisao za humor, ali i inteligenciju. Osim toga označava otvorenost, ljubaznost i bogatstvo. Biser nastaje u samom srcu školjke te svom nosiocu daruje veliku ljubav.

Jul: Rubin
Rubin predstavlja iskrenost, prijateljstvo i čuva od nesreće i lošeg zdravlja. Najjači je crveni kamen i onome ko ga nosi podariće mnogo energije za obavljanje svakodnevnih aktivnosti. Ne preporučuje se onima koji već poseduju dovoljno energije, jer će na njih imati suprotan efekt. Osim toga označava slobodu i razigran duh.

Avgust: Peridot
Peridot je dragi kamen koji predstavlja veselje i veliku kreativnost. Svom nosiocu podariće pre svega dobro zdravlje, bogatstvo i radost. Štiti od zla i omogućava vam uspešnost u obavljanju poslova. Osim zdravlja donosi i drugu vrednu stvar, ljubav.

Septembar: Safir
Safir je dragi kamen modre boje koji će u svaki dom uneti mir, mudrost i istinu. Svom nosiocu podariće jačinu i marljivost, ali ga učiniti i jako emotivnim i brižnim, najpre prema svojoj porodici. U prošlosti su verovali da je safir prava ljubavna amajlija i da noseći ovaj kamen privlačite suprotan pol.

Oktobar: Opal
Opal je dragi kamen koji simbolizuje optimizam i prijateljstvo. Veruje se da donosi ljepotu i sreću onome ko ga nosi. Osim toga svojim šarenim i razigranim izgledom daje nadu i optimističan duh. Uz opal se otpuštaju kočnice i isprobavaju nove stari, stoga je pogodan za trenutke u kojima morate da se odlučite za neku promenu.

Novembar: Topaz
Topaz je dragi kamen koji označava vernost, hrabrost i poštenje. Onome ko ga nosi podariće dobro zdravlje, vernost, kao i sreću. Nosiocu topaza porodica će uvek biti na prvom mestu. Topaz stimuliše mentalnu snagu, odvažnost i hrabrost, što je posebno važno u poslovnom svetu. Odličan je talisman protiv uroka.

Decembar: Tirkiz
Tirkiz je dragi kamen koji donosi sreću, zdravlje i mir. Onome ko ga nosi doneće otvorenost, iskrenost i brižnost. Pojačava mentalne sposobnosti i bolje pamćenje. U kuću će uneti mir i spokoj, kao i dobre međuljudske odnose. Često se poklanja na venčanjima i veridbama, jer donosi ljubav, bogatstvo i plodnost.