Istraživanje koje je kompanija euroClinix provela na 2000 ljudi pokazalo je da se čak 22 odsto mladih od 18 do 24 godine povredilo tokom seksa.

Ovo su najčešće povrede tokom seksa i saveti koji mogu pomoći ukoliko se dogode.

1. Ogrebotine na vagini

Tokom seksa može doći do povreda unutar vagine koje uzrokuju bol, krvarenje pa čak i infekcije.

Do ogrebotina u vagini dolazi kada žena nije dovoljno vlažna pa vagina gubi na elastičnosti, a najlakše ćete ih sprečiti upotrebom lubrikanta.

2. Iritacija kože

Seks van kreveta može biti vrlo zabavan, ali ako to radite na nekoj grubljoj površini, trljanje može izazvati neprijatan osećaj pečenja na koži posle čega ostaju crvenilo i ogrebotine.

Ogrebano područje je najbolje isprati sapunom i vodom ali ako je potrebno, zaštitite ga zavojem.

3. Strani objekti u vagini

Ako vam se tokom seksualnih igrica nešto zaglavilo u vagini, bilo bi dobro da što pre posetite lekara, koliko god takva poseta bila neprijatna.

4. Povreda leđa

Ukoliko posle strastvenog seksa osetite bol u leđima, najlakše ćete ga smanjiti ako na povređeno mesto stavite hladnu oblogu i eventualno nanesete gel protiv bolova.

5. Istegnuti mišić

Ovo se rešava slično kao prethodna povreda. Na mišić stavite hladnu oblogu, a po potrebi popijte i tabletu protiv bolova.

6. Iritacija hranom

Zaigrate li se u krevetu sa prehrambenim proizvodima, bilo bi dobro da pripazite da nisu ljuti, inače bi se ovo moglo brzo pretvoriti u neugodno iskustvo.

Ako osetite peckanje, to mesto brzo isperite sapunom i vodom.

7. Urinarna infekcija

Ako posle seksa osetite peckanje tokom mokrenja, nemojte se odmah uplašiti polne bolesti. Možda se radi o običnoj urinarnoj infekciji, ali u svakom slučaju, javite se svom lekaru.

8. Slomljeni penis

Iako u penisu ne postoje kosti koje bi se mogle slomiti, ako se penis u erekciji pod uticajem sile dospe u neprirodan položaj, može doći do pucanja membrana koje okružuju nabreklo sunđerasto tkivo.

U ovom slučaju ne stavljajte led na njega, nego istog trena požurite kod lekara.loading...