Evo šta zvezde kažu koja je dijeta preporučljiva upravo za vaš horoskopski znak. Dobro, nisu nam baš zvezde rekle već statistika, ali da ne kvarimo magiju.

Ovan
(21. mart – 19. april)

Ovnovi su poznati po tome što stu strastveni i tvrdoglavi. Iako možda počinju dijetu sa velikim entuzijazmom, imaju tendenciju da im dosadi veoma brzo. Najbolja ishrana za Ovnove će biti upravo ona koja im omogućava da jedu začinjena i raznolika jela.

Naš predlog: Praćenje/Često merenje težine, Atkinsonova dijeta.

Bik
(20. april – 20. maj)

Bikovi su poznati po tome što su tvrdoglavi i neaktivni i često provode dosta vremena sedeći. Takođe, još jedna ne tako zdrava navika je da uživaju u ukusu slanih jela.

Naš predlog: Paleo dijeta

Blizanci
(21. maj – 21. jun)

Blizanci vole interesantne i nove dijete. Blizanci nisu probirljivi i skloni su lakom nabacivanju kilograma i zbog toga im je potrebna raznovrsna ishrana u kojoj se ne jedu iste namirnice svaki dan.

Naš predlog: Mediteranska ishrana, Makrobiotička ishrana, Pritikinova dijeta, UN dijeta

Rak
(22. jun – 22. jul)

Rakovi imaju tendenciju da jedu na emotivnoj bazi. Oni vole sočne, obilne obroke sa toplim supama i ukusnim varivima u zimu i lakim, osvežavajućim salatama leti.

Naš predlog: Hrono ishrana.

Lav
(23. jul – 22. avgust)

Lavovi su strastveni i vatreni i uživaju u hrani koja je bogata i ukusna. Njima je potrebna dijeta koja u svom jelovniku ima dosta različitih namirnica, ali isto tako i da ima specifičan raspored koji moraju da prate. Kada nešto odluče, ništa ih ne može zaustaviti!

Naš predlog: Dukanova dijeta

Devica
(23. avgust – 22. septembar)

Device su prirodnjaci i preferiraju “pametne” pristupe ishrani. Nisu ljubitelji komplikovanih dijeta, ali lako mogu da postanu žrtve dijete.

Naš predlog: Vegetarijanstvo

Vaga
(23. septembar – 22. oktobar)

Vage vole život koji je uravnotežen i skladan i veliki su sladokusci. Vagama treba ishrana koji kombinuje ovo na najbolji mogući način, bez da bude previše stroga.

Naš predlog: Glikemijski indeks dijeta

Škorpija
(23. oktobar – 21. novembar)

Ljubav Škorpija prema hrani nije toliko jaka kao kod Bika, ali je veoma blizu. Dok oni vole bogate i raznovrsne ukuse, Škorpija ima i “sve ili ništa” pristup hrani i vežbanju. Čak ni Lav ne može da parira Škorpiji kada je snaga volje u pitanju.

Naš predlog: Tečna dijeta

Strelac
(22. novembar – 21. decembar)

Strelac ima slobodan duh i uživa u egzotičnim ukusima. Azijski ukusi su odlični za nepce Strelca, a sličan stil ishrane fokusiran na začinskoj biljci kari, svežim plodovima mora, pirinču i povrću će učiniti čuda za figuru Strelca.

Naš predlog: Azijska dijeta

Jarac
(22. decembar – 19. januar)

Jarčevi su fokusirani, mirni i vole strukturu i rutinu. Najbolji način ishrane za njih je onaj koji će im dozvoliti da jedu hranu na koju su navikli i oni će biti istrajni, da bi zadržali postignute rezultate.

Naš predlog: Praćenje/Merenje težine, UN dijeta

Vodolija
(20. januar – 18. februar)

Kada je reč o hrani, Vodolije su jedna vrsta buntovnika. Oni više vole da izgrade sopstveni plan obroka koji im omogućava da izraze svoju individualnost, ali pronalaženje ovakvog plana dijete kojeg će se držati može biti teško.

Naš predlog: Brojanje kalorija

Ribe
(19. februar – 20. mart)

Ribe imaju sanjalačku i zamišljenu ličnost. Za njih hrana treba da bude opuštajuće iskustvo. Njima treba plan ishrane koji obezbeđuje strukturu bez previše ograničenja.

Naš predlog: Azijska dijeta, Tečna dijeta, Kefir dijetaloading...