Svakome može da uspe! Evo kako da gajite CRNI LUK U SOPSTVENOM DOMU

Luk možete kupiti na svakom ćošku. Ipak, ne znate mu ni poreklo niti čime je tretiran. Zbog čega onda ne biste probali da uzgojite sopstveni, organski luk?

Luk
Pixabay.com

Postoji rešenje za one domaćice željne prave, domaće hrane, a koji nemaju rođake na selu. Luk u saksiji jednostavno se pravi, i treba vam samo par sitnica:

SASTOJCI:

Plastična boca od pet litara

Par makaza

Sijalice

Zemlja

Voda

POSTUPAK: 

Odsecite grlić boce, a zatim makazama po njoj izbušite rupe dovoljno velike za glavicu luka. Na dno stavite zemlju, pa potom ubacite sadnice vodeći računa da su izdanci okrenuti ka rupama.

Stavljajte naizmenično sloj zemlje pa luka sve dok ne dođete do vrha. Kada ste gotovi, možete da prilepite nazad grlić flaše, ili je jednostavno ostavite otvorenu.

Zalijte zemlju i ostavite flašu u blizini prozora.