Sve čari banjskog turizma: Terme Tuhelj, neotkriveno blago Hrvatske (VIDEO+FOTO GALERIJA)

Idealno za hladne zimske dane, posebno vikende, jeste opuštanje i termama. Kako u Srbiji banjskom turizmu uglavnom manjka relaks programa, budući da su banje i termalni izvori namenjeni prvenstveno bolesnicima, u susednoj Hrvatskoj krije se pravi biser banjskoj turizma: Terme Tuhelj.

Poseta termama Tuhelj najjednostavnija je tokom vikenda. Nepunih sat vremena od Zagreba, nalazi se velelepan kompleks termi Tuhelj. Nalaze se i na nepunih sat vremena vožnje od veoma poznatih termi Olimia, pa čak postoji mogućnost da se i jedne i druge obiđu i eventualno uporede sadržaji i programi.

 

Terme Tuhelj, kao i Olimia, neguju program SELFNES. Zdrav duh, telo i način života osnovni su moto posetilaca i zaposlenih, i u ovim termama. Kako terme Tuhelj imaju veliki broj stalnih gostiju, među kojima je veliki broj poznatih ličnosti eks-ju regiona, neki od njih postali su ambasadori ovog turističkog kompleksa a nama najpoznatiji su Gordan Kožulj i Sanja Doležal.

– Lijepo je znati da postoji mjesto gdje se čovjek može u potpunosti opustiti, a Terme Tuhelj su jedna od takvih destinacija. Moja djeca su oduševljena bazenima i dnevnom zabavom, a ja se ipak više volim povući u prostorije wellnessa i isprobavati nešto što nemaju svi.. masaže tibetanskim zdjelama, posebne masaže stopala nakon koje se osjećaš kao da hodaš po oblacima… zatim isprobavati vitalnu hranu itd. Veoma je hrabro krenuti u smjeru u kojem se razvijaju Terme Tuhelj. U jednom novom konceptu gdje se vidi da se ne žudi samo za masovnošću nego se u potpunosti posvećuju gostu i omogućavaju mu da se osjeća drugačije! – kaže pevačica „Novih fosila” o svom omiljenom mestu za odmor.

Neretko se dešava da u termama Olimia nema mesta, pa ljubazni hotelijeri usmeravaju posetioce na terme Tuhelj, i obrnuto. Saradnja ova dva spa i welness centra donela je obostranu korist i svrstala ih u najbolje i najposećenije terme u Evropi.

– Razvijamo poslovanje u potpuno novom smeru i težimo da se naši gosti osećaju drugačije, bolje i zadovoljnije. Postajemo destinacija u kojoj se gosti mogu odlično zabaviti, opustiti se, ali i učiti. Podstičemo ih na usvajanje pozitivnih navika kojima mogu da unaprede svoje zdravlje i održe dobar osećaj, a koje mogu da primene i kod kuće, uvek znajući da postoji destinacija gde se mogu vratiti i doživeti i naučiti još nešto novo – poručuju zaposleni u termama Tuhelj.

Možete i vi postati ambasador termi Tuhelj!

Posetite njihovu web prezentaciju (terme-tuhelj.hr) i lajkujte njihovu Fejsbuk stranicu. Učestvujte u nagradnim igrama i pratite uputstva, a najoriginalniji i najkreativniji učesnici postaće ambasadori termi, ali i osvojiti neke nagrade.

Ono što je važno a manje poznato, jeste da su terme Tuhelj posebno interesantne tokom leta, kada radi veliki vodeni park koji sadrži veliki broj tobogana i vodenih atrakcija za najmlađe ali i one koji se tako osećaju. Iskustvo boravka u termama Tuhelj zaista se pamti čitavog života. Naša najtoplija preporuka je da već ovog vikenda spakujete kofere i opustite se baš onako kako ste zaslužili.

Nova godina u termama Tuhelj

Ukoliko aranžman uplatite do 15. novembra, uštedećete 15 odsto od ukupne cene aranžmana. Cene variraju u zavisnosti od ponude, ali tri noćenja na bazi polupansiona sa Novogodišnjom večerom u baroknom dvorcu Mihanović i neograničenim pićem košta 350 evra po osobi. Boravak uključuje korišćenje spa i welness centara. Više informacija na sajtu terme-tuhelj.hrloading...