SVE IDEJE NA JEDNOM MESTU: Idealni NOVOGODIŠNJI POKLONI za svakoga – dečka, muža, roditelje…

Kako odabrati savršeni poklon za vaše najmilije?

Pixabay.com

Bliži se Nova godina, svi se već uveliko pripremaju za slavlje, a vi ne znate šta da poklonite najmilijima za Novu godinu. Plašite se da ne pogrešite i dugo ste odlagali odluku šta da kupite, a sad se morate na brzinu odlučiti šta da uzmete. Ne brinite, tu smo za vas, odgovaramo na pitanje šta kupiti za Novu godinu, bilo da je u pitanju poklon za partnera, prijatelja ili porodicu.

Da bismo vam pomogli da odaberete što bolji poklon koji ne bi bio generički, a koji možete naći u zadnji čas, podelili smo savete na kategorije kome je kupovina poklona namenjena. Pa da ne dužimo dalje, nemate puno vremena…

Poklon
Pixabay.com

Šta kupiti drugarici za Novu godinu?

Kupovina poklona za prijatelje može biti veoma nezahvalna, naročito ako je drugarica izbirljiva. Nikad nije loša opcija da je prosto pitate i da vam ona odgovori šta kupiti za Novu godinu, tako sigurno nećete pogrešiti.

No, tada izostaje onaj trenutak iznenađenja i truda u osmišljavanju samog poklona. Prvi korak je da sastavite listu svega šta vaša prijateljica ili prijatelj voli. Da li čita knjige, da li ima neki specifičan hobi i sve to uskladite sa vašim maksimalnim budžetom.

Evo neke ideje za novogodišnje poklone za drugaricu:

Kupite biljku

Ako vaša drugarica voli da održava biljke ili bi u tome da počne onda nema poklona koji bi je više iznenadio. Najbolje je da otkrijete koja joj je omiljena vrsta biljaka ili koju bi vrstu volela da ima, a da nije previše zahtevna za održavanje.

Sa druge strane ako želite da joj pružite simboličan poklon, preporučujemo vam da probate sa drvetom života. Drvo života predstavlja simbol za nove početke, a Nova godina je upravo to. Obično se poklanja za useljenja i nove periode u životu, a savršeno se uklapa u moderan enterijer.

Čarape, kape, rukavice i šalovi

Ako se pitate šta kupiti za novu godinu drugarici, sigurno nećete pogrešiti ako joj kupite čarape, kape, rukavice ili šal. Ovaj poklon pored toga što je praktičan i što je svima neophodan u zimskom periodu, može biti i veoma kreativan.

Da se ne lažemo, čarapa, kapa, rukavica i šalova nikad dosta, ali da biste podigli poklon na sledeći nivo preporučujemo vam da odaberete specijalan dizajn ovih zimskih komada odeće.

o mogu biti neki umetnički motivi, kao što su, recimo, čarape sa motivom Van Gogovog zvezdanog neba, rukavice u obliku mačijih šapa, kapa sa medveđim ušima ili Hari Poter šal iz omiljene kuće vaše drugarice. Svaki Hari Poter fan bi se obradovao da ima topli Hogvorts šal.

Majicu sa printom/print nekog umetničkog dela

Za ovaj poklon je potrebno da razmislite šta vaša drugarica voli da biste znali šta kupiti za Novu godinu ili da biste znali kakvu majicu da odštampate. Koja joj je omiljena serija, omiljeni lik iz knjige ili da li ima neki hobi koji bi se mogao naći kao motiv na majici. Da li voli mačke ili pse? Ljubitelji životinja vole majice sa takvim printovima.

Pokušajte potražiti već gotovu majicu ili duksericu u tržnim centrima ili naručite print – koji se može odraditi prilično povoljno.

Takođe, ako imate drugaricu koja je ljubitelj umetnosti, možete odštampati repliku njenog omiljenog umetničkog dela ili neku zanimljivu ilustraciju na varijaciju te umetnosti.

Šta kupiti roditeljima za Novu godinu?

Pokloni
Pixabay.com

Kupovina poklona roditeljima takođe može biti vrlo teška, jer roditelji često ne žele ništa da traže od svoje dece. Pokloni za roditelje mogu biti prava prilika da im se zahvalite za sve što su učinili za vas, zato predlažemo da ovi pokloni budu više gest, nego sama materijalna stvar, iako ni tu ne biste pogrešili.

Šta kupiti mami za Novu godinu? I da li majici i ocu kupiti jedan poklon ili dva odvojena? Jedan naš predlog je da im obezbedite masažu u spa centru ili wellness centru. Roditelji ovako nešto nikad ne bi sami tražili, a odmor im je sigurno preko potreban i zaslužili su da se malo opuste za novogodišnje praznike.

Odličan poklon za majke jesu kreme protiv starenja i pojave bora. Sigurno ih već koriste u svojoj nezi, ali nije na odmet da se raspitate koje koriste i kupite da imaju makar u rezervi.

Pokloni za očeve su neretko još teži, sem ako otac nema specifičan hobi. Šta kupiti tati za Novu godinu? Ono u čemu očevi obično uživaju jesu popravke i uradi sam projekti. Pa ako se ovo slaže sa zanimanjima vašeg oca, odličan poklon bi bio vaučer iz Uradi sam radnje, gde bi mogao da kupi šta god mu je potrebno.

Šta kupiti za Novu godinu partneru?

Pixabay.com

Ovo pitanje će vam najverovatnije davati najviše glavobolja. Tip poklona se razlikuje od toga da li ga kupujete dečku ili mužu/ devojci ili ženi. Naravno, bračnim partnerima treba priuštiti ozbiljnije i skupocenije poklone, no, sasvim je uredu to učiniti i za partnera sa kojim niste u braku.

Sasvim je sigurno da želite da obradujete svog partnera, zato najpre odgovaramo na pitanje:

Šta kupiti za Novu godinu dečku?

Ljubav
Pixabay.com

Istina je da će mnogi momci biti zadovoljni ako za Novu godinu dobiju i mali znak pažnje: kao što je porodična pica i gajba piva, ali verovatno želite da se potrudite mnogo više od toga.

Najpre treba da se zapitate da li želite da taj poklon bude “ljubavni” ili “praktičan”. Što se tiče ljubavnih poklona oni su bolji izbor kada slavite godišnjicu, rođendan ili dan zaljubljenih, dok za Novu godinu možete uzeti drugačiju vrstu poklona.

Muški nakit je uvek pravi izbor za poklon, sem ako vaš partner izričito ne voli da ga nosi. Možete odabrati lepu narukvicu, prsten ili lančić koji se uklapa sa njegovim stilom. Sa aksesoarima retko možete da pogrešite ako dobro poznajete ukus svog dečka.

Ako želite svog dečka za novu godinu da obradujete klasičnim poklonom nećete pogrešiti ni sa muškim parfemom. Nema ništa loše u klasičnim poklonima, jedino što kao i sa nakitom treba specifično da znate koje parfeme vaš dečko voli da koristi.

Tehnologija predstavlja još jedan odličan poklon. Ne postoji dečko koji se neće obradovati novim slušalicama, eksternom hard disku, USB-u. Raspitajte se da li mu specifično fali neki deo za kompjuter kao što je miš ili tastatura. Ovo spada u odlične ideje za poklone i za muškarce i za žene.

Takođe, ako je dečko gejmer, možete ga obradovati novom igricom, bilo da su u pitanju board games ili kompjuterske igrice.

Nadamo se da smo vam ovim izborom pomogli da otklonite nedoumicu šta kupiti za Novu godinu dečku.

Šta kupiti mužu za Novu godinu?

Nova godina
pixabay.com

Pokloni za bračne partnere mogu biti slični kao i oni koje biste kupile dečku, ali nije na odmet da budu malo ozbiljniji, odnosno da za njih izdvojite nešto veći budžet.

Možete i ovde probati sa klasicima, kao što su kožni novčanik ili kaiš. Muška torba ili ranac za laptop su, takođe, odličan izbor. Ako vaš muž redovno trenira, sigurno će mu se dopasti ideja da poseduje smart sat, a ako je obožavatelj knjiga možete ga uvek iznenaditi dobrom knjigom ili E-reader-om.

U odlične novogodišnje poklone spadaju odeća i obuća. Džemper ili nov par pantalona ili farmerica (koji se, naravno, uklapaju u njegov stil) su veoma dobar izbor.

Sa kompletom za brijanje, takođe ne možete pogrešiti. A ako vaš muž voli otmeniji stil odlična kombinacija za poklon su neka lepa mašna ili kravata i ulje za bradu.

Ako ste voljni da u novogodišnji poklon uložite više novca, a vaš muž obožava dobru muziku električni gramofon je još jedna sjajna ideja.

Naravno, dobar poklon za dečka možete kupiti i sa manje novca. Mali znak pažnje u vidu muških bokserica, čarapa, kape ili šala je uvek dobrodošao.

Šta kupiti deci za Novu godinu?

Nova godina
Pixabay.com

Od svih izbora za poklone šta kupiti za Novu godinu najlakši je odgovor na pitanje šta kupiti deci. Što se toga tiče deca su najzahvalnija i teško da ćete sa njima omašiti sem ako nemaju specifičan ukus.

Ako kupujete poklon svojoj dece već vrlo verovatno znate šta žele, deci bar nije problem da se jasno (nekad i suviše glasno) izjasne šta hoće. A ukoliko kupujete poklon detetu vaše prijateljice ili detetu u bližoj familiji možete veoma brzo saznati šta žele tako što ćete se posavetovati roditelje i time deci obezbediti veliko novogodišnje iznenađenje.

Evo ideje za novogodišnje poklone za decu.

Bojanke i slikovnice – u zavisnosti od uzrasta ovo može biti veoma dobar poklon za decu. Koristeći bojanke deca razvijaju pravilnu monotoriku a slikovnice sa petominutni pričama im mogu biti osnove u učenju kako da čitaju. Ako su deca još premala da čitaju, možete im čitati ove kratke bajke i pokazivati slike.

Igračke i lutke – trenutno su aktuelne lutke plačljivice, LEGO kocke nikad ne izlaze iz mode, kao ni akcione figure i plišane igračke.

Odeća i obuća – kupite im majice sa omiljenim likovima iz crtaća i svako dete će biti oduševljeno (isto važi i za poklon za dečka).

Ako ne znate šta da uzmete detetu za novu godinu dovoljno je samo da ga odvedete u igraonicu ili u prodavnicu igračaka i vaša nedoumica će veoma brzo biti rešena.