Čaj predstavlja sjajno sredstvo za čišćenje zbog svog visokog stepena adstrigentnosti koje mu pomaže da se izbori sa masnoćom. To je zahvaljujući taninima ili prirodnim jedinjenjima koja se nalaze u lišću i koja doprinose adstrigentnosti čaja. Preporučuje se da svoje posuđe preko noći ostavite u vrućoj vodi sa kesicom iskorišćenog čaja kako biste ujutru olakšali uklanjanje masnoće. Ako imate malo prljavog posuđa, dovoljna će vam biti jedna kesica, ali ukoliko ga ima dosta, onda slobodno stavite veći broj kesica.

Odlične su i za čišćenje prozora i podova!

Čarobni tanini u čaju mogu biti jednako efikasni i za čišćenje prozora. Samo utrljajte vlažnu vrećicu čaja preko bilo kog prozora, ogledala ili para naočara kojima je potrebno čišćenje i obrišite krpom ili papirnim ubrusom.

Crni čaj takođe može biti odličan za čišćenje drvenih podova. Skuvajte litar vode, a zatim tu dodajte pet do šest kesica čaja i ostavite da odstoji 10-ak minuta. Zatim, tom mešavinom uz pomoć krpe ili zogera obrišite podove. A za najbolji efekat, na kraju sve pređite suvom krpom. I voila – vaši podovi će zablistati!loading...