SVE PREDNOSTI I MANE: Evo kakve vas promene očekuju u krevetu nakon ČETRDESETE godine

Kao što i svaka veza podleže promenama, s godinama se menjaju i stvari u krevetu.

Seks
Foter / Matt Romack Photography / photo on flickr

Pogledajte koje promene vas očekuju od 40. godine nadalje:

1. Eventualno ćete imati manje volje za seksom

Kad napunimo 40 godina, lagano počinju da se menjaju nivoi hormona. To može dovesti do toga da žene imaju manje želje za seksom. Takođe, može da se dogodi da im treba više vremena da zaista budu spremne, jer se dešava da imaju probleme sa suvoćom vagine.

Pritisak može da se smanji pomoću lubrikanta. Osim toga, razgovor s partnerom pomoći će da se pronađe pravi put – s kojim će oba partnera još dugo vremena zadovoljno uživati u seksu.

2. Mnogo je teže zatrudneti

Što je žena starija, to više opada kvalitet i količina jajnih ćelija. S tim u vezi, znatno je teže ostati u drugom stanju u takozvanoj „drugoj polovini života“.

3. Češće doživljavate orgazme

Mit je da zrele žene ne mogu da dožive orgazam. Naime, što je žena starija ima i više iskustva, manje sumnja u sebe i otvorenija je. Zbog toga nije ograničena ili pod stresom za vreme seksa, nego jednostavno uživa. Zato je ženama u 40-im lakše da krunišu seks orgazmom.

4. On može duže

I kod muškaraca se s godinama menja nivo hormona, što dovodi do toga da on može duže da odlaže orgazam i intenzivnije da uživa u seksu. Tako može da ima više vremena za partnerku i veća je verovatnoća zajedničkog orgazma.

5. Pronaći ćete nove načine za zabavu u krevetu

Ako u krevetu ne ide više na uobičajen način, to može da bude iritantno za mnoge parove. Međutim, to može da bude i prilika za isprobavanje nekih novih stvari. Tako partneri mogu da se zbliže na sasvim nov način i da imaju još mnogo sasvim novih, uzbudljivih doživljaja.