Kipar i Izrael su prvi favoriti za pobedu na sutrašnjem finalu takmičenja za Pesmu Evrovizije, dok je, po kvotama na onlajn kladionicama, Francuska odmah iza njih.

 

Po podacima sajta eurovisionworld.com, kiparska predstavnica Eleni Fureira, Grkinja albanskog porekla, ima malu prednost pre prve generalne probe danas popodne.

Numera “Fuego”, pop pesma s pamtljivim refrenom koji podseća na Šakiru ili Bijonse, u slučaju pobede donosi oko dva evra na jedan uloženi.

 

Prva favoritkinja u nedeljama pre prvog polufinala u utorak, izraelska pevačica Neta Barzilai, na kladionicama se kotira kao druga, s kvotom oko 4,5 prema jedan. Njena pesma “Toy” je poziv na emancipaciju žena koji se dobro uklapa u duh pokreta #MeToo, s veselom muzikom i plesom koji oponaša hod pileta.

 

Francuski duet “Madam Mesje” se nalazi na trećem mestu, a ukoliko budu pobednici Evrovizije, onima koji su uložili u njih doneće izmedju 10 i 15 evra na svaki uloženi, u zavisnosti od kladionice. Njihova pesma “Mercy” govori o detetu rođenom u migrantskom brodu.

Finale 63. izdanja Pesme Evrovizije biće u subotu u Lisabonu. Takmičiće se 26 finalista, a pobednika će odlučiti kombinacija glasova žirija i gledalaca iz 43 zemlje učesnice.loading...