Sve spremno za tehno spektakl: Alan Fitzpatrick prvi put u Beogradu!

Jedan od najtraženijih tehno DJ-eva na svetu, Alan Fitzpatrick, nastupiće prvi put u Beogradu. Fitzpatrick u pestonicu Srbije dolazi direktno posle nastupa na Ibici, u Njujorku i Amsterdamu, što samo potrvđuje njegovu reputaciju i garantuje pravi tehno spektakl.

Ozbiljnu svetsku reputaciju Alan Fitzpatrick zaslužio je radom za popularnu etiketu „Drumcode” legendarnog Adama Beyera, gde je razvio sposobnost da sjedini različite stilove u sopstvenoj produkciji. Izdanja kao što su „Skeksis”, „Always Something For Nothing”, „For An Endless Night” i „Prometheus” najbolji su pokazatelji Alanove veštine da napravi univerzalne popularne tehno trake, koje uvek ostvare kontakt sa raznovrsnom publikom.

Ovakva produkcija i pozitivne reakcije, otvorile su mu put do popularnih klubova širom sveta. Njegov set iz 2011. godine, za BBC Radio 1 Essential Mix naišao je na odobravanje, kako od starih, tako i od novih fanova. U ovoj godini je između ostalog uradio izdanja za etikete „My Favorite Robot” i „Quartz Records” i remiks klasika Stevie V-ja, „Dirty Cash”, iz ranih 90-ih, koji naginje ka haus zvuku.

Našoj publici hrvatsku elektronsku scenu predstaviće Petar Dundov, jedan od pionira tehno muzike na ovim prostorima, koji je svoja prva izdanja objavio davne 1993. godine, pod pseudonimom Unreal. Sa svojim bratom Šimonom pokrenuo je prvi hrvatski techno live act pod nazivom „Brother’s Yard”. Dundov je tražen širom sveta, a iza sebe ima više od 50 singl izdanja i nekoliko samostalnih albuma.
Uz zvezdu večeri nastupiće i beogradski producent DJ Speedy i subotički Dj Dfndr.