Sve što TREBA DA ZNATE pre nego što započnete sa procesom UREĐENJA KUPATILA!

Tuš kabina
Pixabay.com

Koliko je para potrebno za uređenje kupatila? Kako izabrati nameštaj za kupatilo? Kako rasporediti opremu i nameštaj unutar kupatila? Ukoliko su vaši odgovori na ova pitanja "hm", "ne znam" ili "pojma nemam", ne brinite – niste jedini.

Kada je reč o uređenju kupatila, postoji mnogo pitanja na koje nećete znati odgovor, osim ukoliko niste profesionalac koji se time bavi ili vlasnik kuće koja je kroz ovaj proces prošla nekoliko puta.

Kada se borite sa projektom uređenja kupatila, posedovanje znanja o tome šta možete da očekujete i o čemu dobro da razmislite može napraviti veliku razliku između košmara koji traje mesecima, a završava se kupatilom kojim ćete se zadovoljiti i prijatnog iskustva koje će rezultirati prostorijom iz vaših snova.

Iz tog razloga dobro razmotrite stavke koje slede.

Upoznajte se sa cenom uređenja kupatila
Pre nego što započnete bilo kakav projekat, važno je da uporedite svoja očekivanja sa količinom novčanih sredstava koja ste spremni u taj projekat da uložite. Veličina kupatila, kvalitet materijala koji upotrebljavate, nameštaj i oprema koju želite da kupite – sve zajedno će uticati na ukupnu cenu uređenja kupatila.

Neka wc školjka ne bude prva stvar koja se vidi kada se otvore vrata kupatila
WC školjka nije prva stvar koja treba da se vidi kada se vrata kupatila otvore. Razlog za to je jednostavan. Često kupatilska vrata ostanu otvorena, a wc školjka sa estetičke strane gledišta nije najlepši prizor za gledati.

Uređenje kupatila i rasveta
Kada je uređenje bilo koje prostorije u pitanju, rasveta spada među bitnije stvari koje treba razmotriti. To važi i za kupatilo. Zato kombinujte različite vrste rasvete – akcentualnu, ambijentalnu i dekorativnu. Zanimljivo rešenje mogu biti i LED trake, koje bi prostoru dale posebnu atmosferu i na taj način ga učinila posebnim.

Kada je reč o prirodnoj svetlosti, savetujemo što veće prozore.

Upoznajte se sa standardnim dimenzijama kupatilske opreme
Poznavanje standardnih dimenzija ključne kupatilske opreme (wc školjka, umivaonik, kada ili tuš kabina) pomoći će vam da isplanirate proces uređenja kupatila.

Razmislite o tome da određene delove ili opremu iz starog kupatila zadržite
Ostavljanje stare opreme ili kupatilskog nameštaja prilikom uređenja kupatila može imati i svoje pozitivne strane. Na taj način možete uštedeti nešto novca i smanjiti troškove izvođenja radova. Istovremeno, osim novca možete uštedeti vreme, ali i energiju koju ulažete u nimalo jednostavan proces uređenja kupatila.

Takođe, nekada se stari nameštaj ili oprema mogu odlično uklopiti sa stilom i dizajnom novog okruženja. Ne zaboravite da moda ima tendenciju da se vraća, a vintejdž stil je uvek u trendu.

Odaberite idealan nameštaj za kupatilo
Nameštaj nije samo za gledanje. Različite vrste nameštaja obavljaju različite funkcije. Zbog toga se pri odabiru bilo kog nameštaja, pa i kupatilskog, mora biti pažljiv. Sa jedne strane, nameštaj velikih dimenzija može da napravi problem sa prostorom.

Sa druge strane, ukoliko izaberete manji nameštaj, posebno kada je reč o kupatilskim ormarićima, može se desiti da svoju funkciju ne obavlja dobro. Odaberete li pogrešan materijal možete se suočiti sa problemom njegovog održavanja.

Dakle, kada je reč o izboru kupatilskog nameštaja pripazite na njegove dimenzije i materijal od kog je napravljen.loading...