SVE ŠTO VAM TREBA JE MALO MIRA: Destinacije za savršeno letovanje sa porodicom

Kada napokon stigne dugo očekivano leto, mnogi roditelji postavljaju sebi pitanje kako da što “bezbolnije” provedu letovanje sa svojom decom i može li letnji odmor zaista da bude odmor koji se svima toliko potreban.

Pixabay.com

Ukoliko pronađete pravu destinaciju, koja će odgovoriti kako vašim, tako i dečijim potrebama, odgovor je da letovanje sa decom zaista može biti pravo uživanje, a ne stres.

Pred vama je nekoliko destinacija koje su savršeno uređene i prilagođene potrebama najmlađih, pre svega kada je u pitanju njihova bezbednost, što se posebno ogleda u pitomim odlikama prirode tog kraja – mirno more i plitka obala.

#1 Magično ostrvo Kefalonija za aktivan odmor

Kefalonija
Pixabay.com

Većina nas se Grčkoj vraća ili dolazi zbog njene prelepe prirode i divnih gostoljubivih Grka. Čisto i bistro plavo more je karakteristika svih grčkih letovališta, pogotovo kada je reč o ostrvima. Ostrvo Kefalonija je i 2019. tražena destinacija, a mirnije letovanje je jedan od glavnih razloga za to. Najveće ostrvo u Jonskom moru je idealna destinacija za letovanje sa porodicom, jer iako ima odlike pravog turističkog mesta, opet nije tako prenatrpano i bučno kao mnoga druga mesta u Grčkoj.

Kako Kefaloniju krase 22 plaže, kilometri promenade i kristalno čisto more, ukoliko planirate porodični godišnji odmor sa decom, ovo ostrvo je odličan izbor za vas. Sportske aktivnosti na vodi, poput surfovanja, ronjenja, vožnje ski jet-a, dostupne su na svakoj plaži. Takođe, Kefaloniju karakterišu mirnija mesta sa dečijim igralištima koja se nalaze tik uz promenadu, tako da deca mogu da se zabavljaju dok vi uživate u čaši grčkog vina. Zabavni luna parkovi za decu su veoma povoljni, koji vaše mališane usrećuju mameći im osmehe.

#2 Sunčev breg – najmodernije bugarsko letovalište

Jedno od najpopularnijih letovališta u regionu poslednjih godina je Sunčev breg, smešten na jugoistoku Bugarske. Nalazi se samo 30 km severno od Burgasa, a svojim uređenjem je stekao reputaciju najmodernijeg bugarskog letovališta. Letovalište se prostire duž osam kilometara dugog peščanog zaliva koji svojim položajem formira polumesec okrenut ka istoku.

Zbog komercijalnih sadržaja i zabave prilagođene svim uzrastima, Sunčev breg je jedna od najpopularnijih porodičnih destinacija za odmor. Plaže su prostrane i lepo opremljene, a pesak je svilenkast i mekan, što podrazumeva odličan teren za dečiju igru. Na raspolaganju su razne mogućnosti za sportske aktivnosti na vodi, pa će malo starija deca uživati u svim zabavnim sadržajima koje ovo letovalište nudi. Roditelji će svakako uživati u bogatoj ponudi restorana, barova i kafića, a mogućnosti za kupovinu su beskrajne.

#3 Kušadasi – mesto najbolje porodične zabave

Školjka More Plaža
Pixabay.com

Kušadasi spada među najpopularnija letovališta na obali Egejskog mora. Ovaj primorski grad u Turskoj tokom letnje sezone poseti više od milion turista. Kušadasi može da se pohvali sa velikim brojem predivno uređenih, peščanih plaža, ali i mnogim drugim atrakcijama koje privlače turiste. Tu se nalazi i nacionalni park, veliki broj akva parkova, a ono što posebno raduje porodice koje dolaze sa decom u ovaj grad jeste činjenica da postoje brojni hoteli na plažama koji se nalaze van samog centra Kušadasija.

Ovaj turski primorski grad predstavlja pravi raj za porodice sa decom, pre svega jer veliki broj hotela nudi izuzetno bogat sadržaj za animaciju dece, bilo da su u pitanju akva parkovi i uživanje u čarolijama na vodi ili stručni animatori koji se brinu o celodnevnoj zabavi dece.

Ono što pruža posebnu pogodnost kada je letovanje u Kušadasiju u pitanju jeste činjenica da su same plaže na ovoj obali izuzetno lepo uređene i svaku od njih zapljuskuje kristalno čista i mirna voda. Nema velikih talasa, a mnoge plaže imaju dug plićak, što posebno pogoduje svim mališanima, ali i njihovim roditeljima koji ne moraju previše da brinu kada ostave decu da se igraju na plaži.

#4 Herceg Novi – biser jadranske obale

Crna Gora je poznata po lepim letovalištima i gostoljubivim lokalcima, a kao posebno pogodno mesto za porodični odmor, izdvaja se Herceg Novi. Neodoljivi šmek ovog letovališta se krije u zidinama njegovog Starog grada, i upravo je ovaj ambijent glavni povod za letovanje u Herceg Novom. Starogradskim delom dominiraju verski, istorijski i kulturni objekti, a ono što raduje decu su prostrane plaže i mirno, toplo more.

Herceg Novi ima odličnu ponudu smeštaja, restorana, kafića i barova, dok je noćni život razvijen toliko da je vrlo dostupan mlađim generacijama, dok oni koji nisu zainteresovani za kasnu zabavu lako mogu da ga zaobiđu.

Letovalište je smešteno na ulazu u veličanstveni Bokokotorski zaliv, pa je mogućnost obilaska prelepe Boke još jedan povod za letovanje u ovom mestu. Poznato je da su stepenice simbol Herceg Novog, budući da ih u starogradskom delu ima na hiljade.

Region i nama bliske zemlje nude odlične mogućnosti za porodična letovanja. Na vama je samo da istražite sve mogućnosti i priuštite deci pravu letnju zabavu, a sebi odmor koji ste dugo čekali. Navedene destinacije možete posetiti u sopstvenoj režiji, ali uvek se možete osloniti i na turističku agenciju koja će se umesto vas pobrinuti za sve detalje putovanja.